Hayatınızın belki de en önemli kararlarından birini aldınız ve size sorulan “Benimle Evlenir Misin?” sorusuna evet dediniz ya da sorduğunuz “Benimle Evlenir Misin?” sorusuna evet cevabını aldınız.  Bu önemli karar sizi aile olma yolunda ilerletirken aynı zamanda kendi evinizi kurmanıza imkan sağlıyor. Yani sizin için heyecanlı bir dönem başlıyor… Nasıl bir evde oturmak istersiniz, salon takımınız ne renk olsun, nasıl bir yatak odası takımı almalısınız gibi sorular sizi bekliyor.

 

Bu süreçte Konfor Mobilya olarak size yardımcı olmak istiyoruz. Yeni Ev Kuracaklara 6 Önemli Dekorasyon Önerisi yazımızı okuyarak bu konuda fikir edinebilirsiniz. Bu yazımızda ise yeni ev kuracakların en sık yaptığı hatalardan bahsetmek istiyoruz.

Yeni ev kurmanın heyecanıyla düşünemediğiniz ayrıntıları bu yazımızda bulabilirsiniz. Şimdiden herkese iyi okumalar diliyoruz.   

 

Evin odalarını belirlemeden eşya almaya başlamayın.

 

Evinizi tuttuğunuz hayal edelim. Şimdi ise, en doğru yerleşim planı için nasıl düşünmeniz gerektiğini planlayalım. Öncelikle odaların yerleşim planını ayarlayın. Salon, mutfak ve banyo zaten belirli olduğu için hangi odanın yatak odası, hangi odanın misafir odası olacağı gibi seçenekleri değerlendirin. Oda yerleşimini belirlerken odaların büyüklüğü, konumu, sıcaklığı ve aydınlığı önemli olacaktır. Bunları mutlaka göz önünde bulundurun.

Yeni evlenecekseniz deneyimsiz olmanız çok normal. Bu nedenle planlı ilerlemek ve her şeyi önceden belirlemek faydalı olacaktır. Örneğin, eğer 1+1 olan bir daire tuttuysanız, saklama alanlarına ihtiyacınız olacaktır ve bunu önceden planlamış olmak

 

Aldığınız eşyalara göre bir ev değil, tuttuğunuz eve göre eşyalar satın alın.

 

Diyelim ki salonunuzu yerleştiriyorsunuz. Öncelikle nasıl bir salon dilediğinizi hayal edin. Hangi renklerden ve nasıl modellerden hoşlanıyorsunuz. Model seçimi için Konfor Mobilya’nın Koltuk Takımları sayfasını inceleyebilirsiniz. Yataklı koltuk takımları mı yoksa köşe takımı mı size daha çekici geliyor bunu belirleyebilirsiniz. Daha sonra salonunuzun büyüklüğüne göre bir tercihte bulunabilirsiniz. Örneğin, eğer salonunuz fazla büyük değilse, köşe takımı tercih etmek isteyebilirsiniz.

 


Asprey New Köşe Takımı

Koltuk takımını belirledikten sonra yemek odası takımlarını incelemek sizin için daha faydalı olacaktır. Seçtiğiniz koltuk takımının modeline uygun bir şekilde yemek takımı tercihi yapabilirsiniz. Asprey New Köşe Takımı’nı seçtiyseniz eğer, Natello Yemek Odası ile güzel bir bütünlük sağlayabilirsiniz.

 

Eşyalarınızı seçtikten sonra duvarlarınızın renk seçimine karar verin.

 

Evinizin duvar renklerine karar vermek için öncelikle eşyalarınızı seçmeniz gerekir. Koyu renk bir duvar rengi seçimine koyu renk mobilyalar güzel durmayabilir, mutlaka bir kontrast oluşturmalısınız. Bu nedenle aldığınız eşyaların rengi oldukça önemli! Eğer yatak odanızı yerleştiriyorsanız yatak odasınızın başlığı ile uyumlu bir duvar rengi veya duvar kağıdı seçmek isteyebilirsiniz. Caruzel Yatak Odası Takımı’nın mobilyalarının ve yatak başlığının rengine uygun bir şekilde duvarlarınızı mor renge boyayabilirsiniz.  

 


Caruzel New Yatak Odası Takımı

Modern ev dekorasyonunda artık bütün duvarı aynı renge boyamak yerine farklı renklerin kombinasyonları tercih ediliyor. Siz de evinizin rengine karar verirken mobilyalarınızla uyumlu bir şekilde farklı renk kombinasyonlarını deneyebilir, evinizi bu şekilde daha modern bir tarzda dekore edebilirsiniz.  

Aksesuar seçimini sona bırakın

 

Aksesuar seçimi oldukça keyifli ancak genelde aksesuar seçimle yanlış yapılıyor. Mağaza gezerken salonda hoş duracak bir obje beğendiğiniz ve hemen satın aldınız ancak eve geldiğinizde bu objenin salon takımınızla uyumlu olmadığınızı fark ettiniz. Böyle bir durumla karşılaşmak yerine salon takımınıza uygun objelere odaklanmak çok daha verimli olacaktır.

 

Aydınlatma seçiminde de aynı şekilde önceden plan yapmalısınız. Öncelikle evinizde ışığın gerekli olduğu yerleri belirlemeli ve daha sonrasında seçtiğiniz aydınlatma modelinin mobilyalarınız uyup uymadığını kontrol etmelisiniz. Seçeceğiniz aydınlatmanın çeşidi, modeli ve rengi mobilyalarınız uyum sağladığında ve işlevsel bir şekilde kullanıldığında ortaya harika bir görünüm çıkacaktır.

 

Halı ve perde seçimi için acele etmeyin.

 

Halı, perde ve tül seçiminde aceleci olmayın. Aldığınız eşyaları eve nasıl yerleştirdiğinizi planlayın ve daha sonra seçiminizi yapın. Seçtiğiniz halının rengi mobilyalarınıza uysa bile boyutu uymayabilir ve sorun yaşayabilirsiniz.


Vilevu Koltuk Takımı

 

Perde ve tül seçiminde ise perdenizin deseni hem mobilyalarınızla hem de duvar renklerinizle uyum göstermeli. Örneğin, salonunuz için düşünürsek perde seçiminde koltuk rengini baz alabilirsiniz. Tül seçiminizde ise hem perde hem de mobilya uyumu önemli olacaktır. Perde ve tül seçerken duvar uzunluklarını ve genişliklerini planlamayı unutmayın.

 

Yeni evlenecekler için ev döşemek oldukça keyiflidir. Birbirini seven iki insanın nasıl bir evde yaşamak istediklerini planlamaları keyifli olsa gerek. Nişan telaşı, düğün telaşı, balayı seçimi derken bu süreç aceleye gelebilir ancak şunu unutmamalısınız ki ne kadar sakin hareket edebilirseniz o oranda rahat alışveriş yapacaksınız.

 

Evin yeni kuracaklara keyifli dakikalar dileriz. Umarız bu yazımız sizin için faydalı olmuştur ve keyifle okunmuştur.