Mobilya düzenlemek oldukça önemli bir iştir. Özellikle yatak odanızın yerleşimi doğrudan uyku kalitenize etki edebilir. Unutmamak gerekiyor ki güçlü bağışıklık sistemleri için kaliteli bir uyku olmazsa olmazlar arasındadır. Bu nedenden dolayı yatak odanızı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken konu uyku kalitenizi maksimum seviyede tutmak olmalıdır.

Mobilya düzenlemenin birçok yolu vardır. Fakat yaşam alanı fark etmeksizin ilk olarak dikkat edilmesi gereken konu doğru konforun sağlanmasıdır. Bunu sağlamanın iki önemli dinamiği vardır: odayı en iyi şekilde kullanmak ve estetik olarak gözünüze hoş görünmesi. Doğru tasarlanmamış bir odada kısa bir süre mutsuz olmaya başlamanız kaçınılmazdır. Birkaç deneme ile siz de yatak odanızı hayalinizdeki gibi tasarlayabilirsiniz. Eğer yeni bir eve taşındıysanız veya yatak odanızın tasarımını tamamen değiştirmek istiyorsanız yapacağınız ilk iş mobilyalarınızın ölçüsüyle oda ölçüsünün arasındaki orana dikkat etmektir. Eğer yatak odanızı sıfırdan tasarlayacaksanız işiniz kısmi olarak daha kolay olacaktır.

Küçük Yatak Odaları Nasıl Yerleştirilmelidir?

Yatak odaları farklı ölçülere sahip olduğu için her boyutta yatak odası için farklı düzenlemeler yapmanız gerekecektir. Eğer yatak odanızın ölçüleri küçükse çok daha dikkatli olmalısınız. Küçük yatak odaları tasarlanırken bir takım hatalar kaçınılmazdır. Bu hataları yapmamak için küçük bir araştırma yapmanız gerekebilir. Yatak odanıza standart ölçülerde bir tasarım yapmak yerine odanızın ölçülerine  göre bir tasarım yapmanız daha doğru ve mantıklı bir karar olacaktır.

Küçük yatak odaları minimalist dekorasyon tarzlarıyla tasarlanmalıdır. Bu seçim odanın daha kullanışlı ve daha ferah bir görünüme kazanmasına olanak tanıyacaktır. Son yıllarda minimalist dekorasyon tarzının oldukça rağbet gördüğünü söyleyebiliriz. Odanın görünümünü etkileyen, daha kullanışlı olması sağlayan, köşeli mobilyalardansa genellikle yuvarlak hatlı mobilyaların kullanıldığı minimalist tercihlerle odanızda geniş hareket alanları oluşturabilirsiniz.

Bass New Yatak Odası

Küçük yatak odalarınızı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken noktaları kısaca özetleyecek olursak;

  • Sürme kapaklı dolaplar tercih edin.
  • Birden fazla işlevi olan ergonomik mobilyalar kullanın.
  • Yatağınızın ölçülerini daha küçük seçin.
  • Yapacağınız tüm yerleşimlerde önceliğinizin hareket alanı sağlamak olduğunu unutmayın.
  • Yatak odanızda gereksiz eşyalar kullanmaktan kaçının.

Yatak odanız için yeterli ölçüye sahipseniz işiniz çok daha kolay olacaktır. Mobilya yerleştirmenin ekstra bir özen istediğini unutmamalısınız. Hayalinizdeki tasarım için küçük bir araştırma yapıp bu hayal doğrultusunda bir plan oluşturmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bu hayali gerçeğe dönüştürme aşamasında uzmanlardan yardım almak kritik hatalar yapmanızın önüne geçecektir.

Yatak Odası Yerleştirme Evreleri

Yatak Odanızı Nasıl Kullanmayı Düşünüyorsunuz?

Yatak odanızı sadece uyumak için kullanmayacaksanız, buna göre dizayn etmeniz gerekecektir. Çalışmak, kitap okumak veya diğer etkinlikleriniz için alana ihtiyacınız olacaksa mobilyalarınızı buna göre yerleştirmelisiniz. Örneğin çalışma alanı çok dar ve ferah olmayan bir yapıda tasarlanırsa zamanla işlevsizleşebilir.

Yatak Odanızı Yerleştirirken Öncelikle Hangi Konuya Dikkat Etmelisiniz?

Yatak odanızı tartışmasız evinizin en önemli yaşam alanıdır. Hangi cephede olacağından, hangi tasarım tarzıyla tasarlanmalıya kadar her sürecinde titiz davranmak gerekir. Tabii bu kıstasların en başında olmazsa olmaz bir koşul vardır: Konfor. Bununla birlikte pratik ve kullanışlı bir şekilde düzenlenmesi de oldukça önemli. Gündelik işlerinizi hallederken sıkıntı yaşamadan rahat rahat hareket edebilmelisiniz.

Mobilya Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nedir?

Yatak odanızı tasarlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta mobilya seçimi. Yeni mobilyaları heyecanla satın almadan önce yatak odanızın yerleşim düzenini zihninizde tamamlamanızı öneriyoruz. Bunu bir mimar kadar teknik olmasa da basitçe bir kağıda da not alabilirsiniz. Tasarımınızı yaparken odanın fiziki koşulları göz önünde bulundurmalısınız. Pencere sayısı, metre kare ölçümü, hangi cephede yer aldığı vb. bilgiler oldukça önemlidir.

Haris Yatak Odası

Yatak odanızı yerleştirirken dikkat etmeniz gerekenleri kısaca sıralayacak olursak;

  • Duvarlarınızı bir mezura yardımıyla hataya pay bırakmadan doğru bir şekilde ölçün.
  • Lamba, televizyon ve diğer elektronik cihazlarını takmak için prizlere ihtiyacınız olacak. Bu nedenden dolayı elektronik cihazlarınızı yerleştirirken priz noktalarını esas almanız gerekecektir.
  • Yatak odanızda televizyon izlemeyi planlıyorsanız uydu bağlantıları için gerekli düzenin sağlanması gerekiyor. Aksi bir durumda kablo dağınıklığı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için duvarınıza girişler yaptırabilir, alanında uzman kişilerden yardım alabilirsiniz.
  • Odanızın hangi cephesinde pencerelerin olduğu da oldukça önemlidir. Oda içerisinde kaç pencerenin olduğu, boyutları vb. konular yerleşim düzeninizi doğrudan etkileyecektir. En basit örneğiyle eğer yatak odanız doğrudan uzun süre güneş alan bir cephedeyse, bu bölümlere mobilya yerleştirmemelisiniz. Uzun süre güneşe maruz kalan mobilyalarda deformasyon gibi olumsuz durumlar çok daha hızlı gerçekleşir.
  • Dolaplarınızı yerleştirirken kapıların ne kadar alan kapladığını ölçmeyi unutmamalısınız. Bu tarz problemlerle karşılaşmamak adına sürgülü dolap kapaklarına sahip mobilyalar tercih etmek ekstra alan kazanmanıza yardımcı olacaktır.
  • Perdeler bir yatak odasının atmosferinin belirlenmesinde oldukça önemli bir faktördür. Seçeceğiniz perdenin odanızın genel tasarım tarzına katkı sunacak bir stilde olmasına dikkat etmelisiniz. Genellikle yatak odalarında koyu renkli bir perde ve üstüne bu rengi dengeleyecek bir tül veya stor kullanılır. Siz de bu bilgiler ışığında perde seçiminizi gözden geçirebilirsiniz.
  • Yatak başlıkları da yatak odasının tasarımında önemli bir yer tutar. Odanızın tasarımına katkı sunacak tarzda bir yatak başlığı tercih edebilirsiniz.
Ranita Başlık

Yatak odanızı yerleştirirken hangi konulara dikkat etmeniz gerektiğini bu blog yazımızda kısaca özetledik. Siz de konforlu bir yaşam alanı tasarlamak için Konfor Mobilya web sitemizi ziyaret ederek hayalinizdeki yatak odasına sahip olabilirsiniz.