Bazı mobilyalar vardır, ismini aldığı ,işlev haricinde onlarca işe daha yarar. Yatak odası mobilyaları bu tür mobilyaların başında gelir. Yatağınız aynı zamanda bazanızdır, türlü öteberinizi saklar, gardrobunuz giysilerinizin haricinde bir çok eşya için evinizde ki saklama yeridir. İşte bu nedenle yatak odası takımınız kullanışlı, geniş hacimli olmalıdır. Yatak odası takımınızı seçerken yatak bazasına ve gardrobun ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağına dikkat etmenizde fayda var. Yatak odasında kullanış acısından ihtiyacınızı karşılayan bir gardropun olması da odanızdaki düzenin sağlanması açısından ayrı bir kolaylıktır.

 

res.1

 

Öncelikle gardrobunuz ihtiyaçlarınızı karşılayacak sayıda çekmece, raf ve askı bölümü bulundurmalıdır. Bu bölümler sizin eşyalarınızı rahatlıkla alacağınız ve yerleştireceğiniğiz şekilde dizayn edilmiş olmalıdır. Çekmeceleri tamamen aşağıda olan bir dolapta her defasında eğilip kalkmak sizin için sorun yaratacaktır. Gardrobunuzun çok kapılı olması kullanım açısından size fayda sağlayacaktır. Dolap kapakları zaman içinde sorun yaratabilen parçalardır. Özellikle sürgülü kapılı dolaplar belirli bir kullanım süresinden sonra tamire ihtiyaç duyabilmektedirler. Standart açılır kapanır dolaplar uzun vadede kullanım kolaylığı sunsa da dar yatak odaları için sürgülü kapılar tercih edilmelidir.

Untitled-1---Kopya

 

 

Gardrop, giysilerinizi, nevresim takımlarını, yastık ve yorganlarınızı saklayabilmesinin yanında size alternatif kullanım alanları da sunmalıdır. Örneğin odanızda boy aynası yok ise gardrobunuzun içinde yada kapak kısmında mutlaka boy aynası mevcut olmalıdır. Gardrop içinden alıp giyilen giysileri görebilmek için başka bir odaya gitmek sizin için zaman kaybı olacaktır. Dolap aynaları yada camları kırılmaz yada kırılsa da dağılmaz şekilde temperli ve lamine camdan olmalıdır.

Untitled-1

 

Ayrıca gardrobunuzumümkün olduğunca modüler yani sökülüp takılabilen parçalardan oluşacak şekilde tercih etmelisiniz. Böylece herhangi taşınma işleminde kolay taşınabilir yada ihtiyaçlarınıza göre yeniden şekillendirebilirsiniz. Gardroplarınız başta olmak üzere yatak odası takımlarınızı ihtiyaçlarına göre seçmelisiniz. Böylece kolaylıkla kullandığınız dolabınız size zamandan ve yerden tasarruf sağlarken uzun ömürlü olarak kullanılabilir.

Konfor Yatak Odası Takımları İçin…