Sizin için en uygun yatağa sahip olmak sabahınıza nasıl başlayacağınızı ve günün geri kalanının gidişatını belirler. En doğru yatağa sahip olduktan sonra da uzun yıllar boyunca rahat bir uyku sağlaması beklenir. Takiben yatak bakımı önemlidir ve doğru yapılmadığında yatağınızın ömrünü kısaltabilir.

Çevresel faktörlerin farkında olmak ve bir yatağa bakmanın en iyi yollarını bilmek, yatağınızı temiz, sağlıklı tutmanıza ve mümkün olduğunca rahat bir uyku sağlamanıza yardımcı olabilir.

Yatağınız daha iyi uyku, daha iyi fiziksel ve zihinsel sağlık için çok önemlidir. Yatağınızın ömrünü uzatmak ve sağlıksız bir uyku deneyimi yaşamamak adına Konfor Ailesi olarak yatağınızın bakımı ile ilgili detayları sizler için paylaşıyoruz.

  • Yatağınızın formunu korunması ve bakteri üremesinin önüne geçilmesi için havalandırmak amacıyla yatağınızı düzenli olarak altı ayda bir çevirmeyi ve döndürmenizi tavsiye ediyoruz. Çift taraflı kullanılabilen yataklar, malzeme veya boyut ne olursa olsun düzenli olarak döndürülmelidir. 
  • Yatağa atlamak eğlenceli görünebilir ancak yatağınızın yaylarına ve liflerine zarar verebilir. 
  • Yatak alezleri yatağı korumaya yardımcı olmaktadır. Sıvı geçirmez ve yıkanabilir bir yatak alezi ile yatağınızı örterseniz kirden ve lekelerden uzak tutabilirsiniz. %100 pamuk kumaşa sahip Konfor Microfiber Yatak Alezi yatağınıza ekstra yumuşaklık katarken aynı zamanda korur. 

  • Uyurken yatağınıza ter, yağ, saç ve cilt hücresi dökülmektedir. Tüm bunlar yatak katmanlarına girebilir, bakteri üreyebilir ve toz akarlarını teşvik edebilir. Yatak çarşafları sık sık yıkanmalıdır. Bir yatak alezi kullanırken bile, çarşafları temiz tutmak önemlidir. 
  • Yatağınızı taşımanız gerektiğinde bükülme veya katlanmalardan kaçınarak hasara karşı korumanızı öneriyoruz. Genellikle bir yatağı hareket ettirirken, dik konumda taşımak en iyisidir, böylece transitte buruşmaz veya sarkmazlar. Ancak yatak yatay konum haricinde uzun süre tutulmamalıdır.
  • Özellikle güneşli günlerde güneş ışığının birkaç saat boyunca yatağı havalandırmasına izin verebilirsiniz. Yatağınızı uzun süre havalandırmak daha önce belirttiğimiz ter, yağ, saç ve cilt hücresi döküntülerinden, istenmeyen tahtakurularından arınmaya yardımcı olacaktır.

Yatak ömrü birçok faktöre bağlıdır, ancak bu en iyi uygulamaları takip etmek yıllarca sağlıklı uykudan zevk almanıza ve yatırımınızın mümkün olduğunca uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. Genel olarak uyku ortamınızı temiz tutmak ve yatağınızı sağlıklı tutmak için düzenli temizlik önemlidir.