Kalıplara bağlı kalmayan verimlilik ve motivasyon kavramlarıyla şekillenen typo dekorasyonla evinizde vakit geçirmekten keyif aldığınız alanlarda size kendinizi iyi hissettirecek cümleler kullanabilir, mobilyalarınızı size ilham verecek şekilde seçebilir ya da size ilham veren renklere evinizde yer verebilirsiniz. 

Harfleri bol bol göreceğiniz aksesuarlar, işlevin en üst seviyede olduğu bir dekorasyon anlayışı, size her daim ilham verecek dekoratif unsurlar, evinizi typo tarzında dekore etmek için yapabileceklerinizden yalnızca birkaçı. Yazımızın devamında typo tarzı dekorasyon önerilerini okuyabilirsiniz.

Harfler Sizi Motive Etsin

Hayatta sizi harekete geçiren, size ilham veren ya da görmekten keyif aldığınız cümleleri evinize taşımanın tam zamanı! Yazılı aksesuarlar kullanarak harflerin gücünden faydalanabilirsiniz. Bu evinizin her köşesinin yazı olacağı anlamına gelmiyor, yeterli miktarda aksesuar kullanımıyla motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. Bu örnekler şunlar olabilir;

  • Tablolarınızda, paspaslarınızda veya yastıklarınızda görmek istediğiniz mesajları kullanabilir, her gün kendinizi motive edebilirsiniz!
  • Sadece var olan ürünleri satın alarak değil, baskı yönteminden faydalanarak da mobilyalarınıza size ilham verecek yazıları taşıyabilirsiniz.
  • Yazıyla beraber kullanılan bu aksesuarları evde en çok vakit geçirdiğiniz odalarda kullanarak sürekli hatırlayabilirsiniz. Yatak odanızda uyanır uyanmaz göreceğiniz bir mesaj, kahvaltı hazırlarken gözüne ilişecek ufak bir not veya gün içinde kahvenizi içerken evinizin salonunda en sevdiğiniz cümleyi görmek motivasyon seviyenizin artmasını sağlar.
Murcia Yataklı Koltuk
  • Yazılı aksesuarlarla beraber harf formunda biblolar veya mumları da typo tarzında dekore edeceğiniz evinizde aksesuar olarak kullanabilirsiniz.
  • Yazıları banyonuzda sabunluklar, banyo paspasları, mutfağınızda ise çeşit çeşit buzdolabı magnetleri, yazılı mutfak aksesuarları ve hatta yemek takımları yardımıyla, evinizin her alanına taşıyabilirsiniz.

Eviniz İhtiyaçlarınıza Göre Şekillensin

İnsanların çoğu sadece bir mesajla veya bir cümleyle motive olmuyor. Kullanacağınız motivasyon mesajları dışında evinizin dekorasyon anlayışı da sizi harekete geçirebilir, motive etme konusunda etkili olabilir. Typo tarzı adını yazı karakterlerinden almış olsa bile sadece yazıyla alakalı bir dekorasyonda tarzı değil, evinizde yer verdiğiniz yazıların yanı sıra mobilyalar da bu konsepti güçlendirebilirsiniz.

  • Evinizi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirin. Eğer evden çalışıyorsanız salonunuzda kullanacağınız mobilyalarla bir çalışma odası ortamı yaratabilir ve daha verimli çalışabilirsiniz. Spor yapmaktan hoşlanıyor, her gün spor yapmayı hedefliyorsanız en çok vakit geçirdiğiniz odayı bu şekilde dekore ederek motivasyon kazanabilirsiniz.
  • Çocuklarınızla evde eğlenmek istiyorsanız daha yumuşak ve küçük mobilyalar kullanarak daha fazla oyun alanı oluşturabilirsiniz.
  • Eğer küçük bir eve sahipseniz kullanabileceğiniz fonksiyonel mobilyalar sayesinde daha geniş bir alan kazanabilirsiniz. Örneğin, katlanabilen masa ve sandalyeler tercih ederek bu mobilyaları kullanmadığınız zamanlarda daha fazla alana sahip olabilirsiniz.

Evinizde Renklerin İlhamını Hissedin

Konu motivasyon olunca renklerin etkisi çok büyük. Hepimizin şanslı renkleri, bize uğur getirdiğine inandığımız ve diğer renklerden ayrı olarak daha fazla sevdiği renkler var. Bu renkleri typo tarzında bir dekorasyon unsuru olarak evimizde kullanmak mümkün. Bununla beraber her rengin bir anlamı ve insan psikolojine etkisi olduğu da söylenir, motivasyonunuzu arttıracak renklere örnekler şu şekilde olabilir;

  • Mavi sakinliğin rengidir. Birçok ofiste çalışma verimliliğini arttırmak için mavi renk tercih edilir. Siz de mavi renkte tablolar, biblolar ya da mobilyalarla mavinin dinginliğinden yararlanabilirsiniz.
  • Beyaz devamlılığı ve saflığı simgelemesinden dolayı evde geçirdiğiniz zaman içinde hissettirdiği devamlılık hissiyle planladığınız etkinliklere ve yaptığınız çalışmalara daha istikrarlı devam etmenizi sağlayabilir. Ayrıca evinizde beyaz renk kullanmanız dekorasyonda daha özgürce değişiklik yapmanızı sağlayarak sizi rahatlatır.
Mirana Yemek Odası
  • Kahverengi, toprak tonlarını hatırlattığı için daha samimi bir ortama sahip olmanızı ve çalışma veriminizin artmasını mümkün kılar.
  • Pembe, sarı ve mor gibi renkler dikkat çekiciliğin, canlılığın renkleri olarak bilinir, renklerden ilham almayı ve cıvıl cıvıl ortamlarda çalışmayı seviyorsanız kullanabileceğiniz bu renkler bir yandan da yaratıcılığınızı arttırabilir.

Keyif Odaklı Bir Dekorasyon

Typo tarzı dekorasyon tamamen sizin daha iyi hissedeceğiniz, daha verimli kullanabileceğiniz bir dekorasyon anlayışıdır. Bunun için kalıplara ihtiyacınız olmayan bu dekorasyon anlayışında yer yer salaş görüntülere de yer verebilirsiniz. Typo stili ile bildiğiniz düzen anlayışından ziyade kendi düzeninizi oluşturabilir, özgürlüğün keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz odada bir keyif köşesi yaratarak yapmaktan hoşlandığınız hobilerinize yer verebilirsiniz. Salonunuzda oluşturacağınız okuma köşenizde bir yandan okumanın keyfini çıkarırken bir yandan da kahvenizi yudumlayarak hoş vakit geçirebilirsiniz.
  • Mutfakta yemeğinizin hazır olmasını, çayınızın demlenmesini beklerken mutfak masanızda göz gezdireceğiniz okumaktan keyif aldığınız dergiler, kitaplar bulundurabilirsiniz.

Bonus: Evde Yapabileceğiniz Typo Tarzında Aksesuarlar

Harflerin ana tema olduğu typo stilinde yeni bir aksesuar satın almadan evinizdeki mobilyaları, hali hazırda sahip olduğunuz aksesuarları hatta duvarları bile baştan yaratabilirsiniz.

  • İstediğiniz harflerin şablonunu çıkardıktan sonra kumaş boyası ile koltuklarınıza, perdelerinize, kırlent kılıflarınıza veya masa örtülerinize uygulama yaparak yepyeni mobilyalar ve aksesuarlar elde edebilirsiniz. Sevdiğiniz kelimelerin her zaman göz önünde olmasını sağlayabilirsiniz!
  • Görmek istediğiniz cümleleri, motto edindiğiniz mesajları bahsettiğimiz metot olan harf şablonlarını kullanarak duvar boyama yöntemiyle duvarlarınıza taşıyabilir ve istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.

Typo tarzı dekorasyon ile motivasyonunuz her zaman yüksek, eviniz her daim ilham kaynağınız olsun. Konfor’lu günler dileriz.