Koyu renkler, ağır işlemeler, uzun yaslanma alanlarıyla sahip gösterişli berjerler… Koltuk takımlarında hepsini birer birer geride bıraktık. Şimdi dönemin modası, spor oturma grupları! Yaşam alanlarında kendi tarzından izler görmek isteyen birçok kişi, spor detaylara sahip koltuk ya da kanepeleri tercih etmeye başladı. Özellikle yeni evli genç çiftlerin mobilya alışverişi yaparken spor tasarımlara yöneldiğini görüyoruz. Ortamı çok daha samimi ve konforlu hale getiren bu takımlar, modern görünümleri ile de beğenilerini kazanmayı başarıyor.

Spor Oturma Grubu Nasıl Olur?

Spor oturma grubu modern ve sade tasarıma sahip olan, konforu ile öne çıkan oturma grubudur. Bugün müşteri beklentilerinin bu yönde olması sebebiyle birçok markanın spor tasarımlara sahip koltuk takımlarını karşımıza çıkarmaya başladığını görüyoruz. Abartıdan uzak ve kullanışlı detaylara sahip olan bu oturma grupları, tasarımları ile yaşam alanlarının havasını anında değiştirebiliyor.

Spor takımlarda son dönemde öne çıkan özelliklerden biri, metal ayaklar. Klasik koltuk takımlarındaki masif ya da ahşap ayaklar, spor oturma gruplarında yerini metal ayaklara bırakıyor. Yüksek metal ayaklar koltuklara ekstra bir şıklık kazandırdığı gibi daha spor bir görünüm yarattığı için de favori seçeneklerden biri oluyor. Tıpkı Bass New Koltuk Takımı modelinde olduğu gibi…

Bass New TV Ünitesi

Koltuk kumaşının türü de bu konuda önemli detaylardan biri. Spor oturma gruplarında daha çok keten ve tay tüyü seçeneklerin tercih edildiğini görüyoruz. Şönil ya da deri gibi koltuk kumaşları daha çok avangarde olarak tabir edebileceğimiz ağır ve gösterişli koltuk seçeneklerinde kullanılır hale geldi. Ayrıca zaman zaman kadife kumaşın iyi bir alternatif olarak sunulduğunu görebiliyoruz. Eğer beğendiğiniz koltuk takımında kullanılan kumaş hoşunuza gitmediyse, bunu değiştirme imkânları olup olmadığını satış danışmanlarından öğrenebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisidir?

Peki, spor oturma gruplarını hangi dekoratif parçalarla tamamlanabilir?

Spor oturma grubu ya da köşe takımı tercih ettiğinizde bunu en iyi tamamlayacak şey elbette kitaplık ya da TV ünitesi olacaktır. Alanın genişliğine göre her ikisine de yer verebilirsiniz. Ancak büyükşehirlerin küçük apartman dairelerinde yaşayanlar olarak, çoğu zaman tek bir seçimde bulunmamız gerekebiliyor. Eğer yalnız yaşayan biriyseniz kitaplıkla tamamlamak daha doğru bir seçim olabilir. Çünkü yalnızken çoğu zaman televizyon izlemektense kitaplarınızla zaman geçirmeyi tercih edeceğinizi düşünüyoruz.

Bass New TV Ünitesi Detay

TV üniteleri içerisinden seçim yaparken ise spor detaylara sahip olmasını gözden kaçırmamak gerekiyor. Eğer spor bir tasarıma sahip koltuk takımı tercihinde bulunduysanız, bunu ağır ve gösterişli bir ünite ile tamamlamak dekorasyon faciasına yol açabilir. Sonucunda elbette hayal ettiğiniz görüntü ortaya çıkmayacaktır. Seçimlerinizi sade bir şıklığa sahip olan, doğal ahşap renginde ve hatta ahşap desenlerini koruyan TV ünitelerinden yana yapabilirsiniz. Bu konuda en iyi örneklerden biri şüphesiz ki Bass TV Ünitesi olacak. Alt ve üst modülü, TV ünitesi rafları ayrı ayrı kullanılabilen ünite, tasarımı itibariyle spor bir dekorasyon için çok uygun bir seçenek. Özellikle filteke biçimli metal ayak tasarımı ile dönemin dekorasyon modasına olduk uygun!

TV ünitesi üzerinde kullanacağınız aksesuarların da ortamın tasarımını etkileyeceğini unutmayın. Spor bir görünümün devamlılığı için ünitenin açık raflarına kitaplarınızı yerleştirebilir, odanızda aynı zamanda küçük bir kütüphanenin oluşmasını da sağlayabilirsiniz. Kapalı dolaplar ise nereye koyacağınıza karar veremediğiniz ufak tefek eşyalarınız için harika bir depolama alanı olacaktır. Seçimlerinizde bu ayrıntıları da göz önünde bulundurmanız kullanım esnasında işinizi bir hayli kolaylaştırabilir.

Birbirinden farklı dekorasyon fikirleri için bizi takip etmeye devam edin! 🤗