Yaşam alanlarınızı daha konforlu ve şık hale getirmek için tercih ettiğiniz mobilyalar çok önemlidir. Yatak odasında bulunan parçalar, ev dekorasyonunda ön planda yer alır. Zarif bir ortam yaratmak, kıyafetlerinizi düzenlemek, fazla gelen eşyalarınızı depolamak için yatak odasındaki dolaplardan faydalanabilirsiniz.

Şifonyer Nedir?

Şifonyer, genellikle yatak odasında kullanılan ve komidin ile karıştırılan bir mobilyadır. Komidin, yatak kenarında iki tarafta simetrik olarak kullanılan ve daha küçük ebatlara sahip bir mobilyayken, şifonyer ise dikey forma sahip daha fazla depolama alanı içeren fazla çekmeceli tasarımdır.

Fenton Berjer

Yatak odanızın dekorasyonuna uygun şekilde tasarlanan şifonyer modelleri, kıyafetlerinizi düzenli şekilde saklamanızı sağlar. Çocuk ve genç odasında, salon bölümlerinde ahşap şifonyer çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Hem şık hem kullanışlı bir görünüm sunan aynalı şifonyer modelleri, yatak odası için doğru bir seçim olur.

Şifonyer Düzenlemesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Çekmeceli şifonyer modelleri, fonksiyonel tasarımları sayesinde özellikle kalabalık ailelerde tercih edilir. Fazla çekmeceli yapısıyla şifonyerler, eşyalarınızı kategorize etmenizi sağlar. Daha düzenli ve sistemli depolama yapabilmek için bu mobilyalardan faydalanabilirsiniz.
  • Şifonyer düzenlemesinde önemli olan çok eşya, az yer kaplama prensibi olmalıdır. Kıyafetlerinizi yıkadıktan sonra ütülemeniz ve katlamanız, daha az yer kaplaması için önemlidir. Düzgün şekilde katlanmayan çamaşırlar, çekmecelerin dağınık görünmesine neden olur.
  • Dikey tasarıma sahip olan şifonyeri kullanırken üst çekmecelere daha sık kullandığınız eşyaları koymanız önemlidir. Bu sayede kolay ulaşabilirsiniz. Alt çekmeceler için eğilmeniz gerekir.
  • Şifonyerin üst kısmında dekoratif objelere, anahtar kaselerine, makyaj ürünlerine yer verebilirsiniz.
  • Çekmece içine organizer parçalar yerleştirerek daha fazla eşyayı saklayabilirsiniz. Çorap, iç çamaşırı, şal, aksesuar gibi parçalar için bölmeli organizerler işlevsel bir kullanım sunar.

Benzersiz Tasarıma Sahip Şifonyer Modelleri

Şifonyer tasarımları, her zevke hitap eder. Çekmeceli, aynalı, ahşap, eskitme, parlak gibi farklı görünümlere sahip olan mobilyalar arasından kendi stilinize ve yaşam alanlarına uygun olanı tercih edebilirsiniz. Sadece yatak odasında değil salon ve hol gibi geçiş alanlarında da şifonyer modellerini değerlendirebilmeniz mümkün. Özellikle az çekmeceli ve aynalı şifonyer modelleri, yaşam alanlarının giriş bölümlerinde şık bir görünüm yaratır. Üst yüzeyine cüzdan, anahtar, gözlük, şapka gibi dışarı çıkarken yanınızda olması gereken eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Çekmeceli kısımlarda ise atkı, şal, ince hırka gibi açık alanlarda ihtiyaç duyduğunuz kıyafetlerinizi saklayabilirsiniz.

Küçük yatak odaları için şifonyer modelleri, kurtarıcı bir seçenek olur. Yatak kenarına komidin yerleştirmek için uygun olmayan ufak alanlar için şifonyer daha iyi bir tercihtir. Dikey tasarıma ve  fazla çekmeceye sahip olan şifonyerler, az alanda çok eşya saklamanız için idealdir. Gardırop ile yatak odasını daraltmak istemeyenler için şifonyer seçenekleri iyi bir çözümdür. Günlük yaşamda giydiğiniz kıyafetleri bu mobilyada saklayarak yatak odanız için daha geniş alanlar yaratabilirsiniz.

Espanse Berjer

Bebek ve çocuk odalarında düzenli bir görünüm yaratmak için bol çekmeceli ahşap şifonyer modelleri, iyi bir alternatiftir. Bebek bezleri, önlük, tulum, zıbın, şapka, oyuncak gibi birçok eşya ile dolup taşan bebek odalarında sistemli bir saklama alanı oluşturabilirsiniz. Büyük dolaplar ile bebeğinizin hareket alanını daraltmak yerine şifonyer modelleriyle daha işlevsel dekorasyonlar sağlayabilmeniz mümkün.

Siz de evinizde kullanışlı ve şık bir dizayn yaratmak için Konfor Mobilya’nın sunduğu birbirinden kaliteli mobilyaları inceleyebilirsiniz. Erişilebilir şifonyer fiyatları sayesinde bütçenizi fazla zorlamadan zevkinize ve yaşam alanınıza en uygun olan modeli hemen satın alabilirsiniz.