Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), kitap okuma araştırmasına göre Türkiye’de günde 6 saat televizyon izleniyor, 3 saat internete giriliyor ve sadece 1 dakika kitap okunuyor. Aynı zaman da Türkiye de ihtiyaç malzemeleri sıralamasında kitaplar 235. sırada yer alıyor. Kısaca bizler okumayı ihtiyaç olarak görmüyoruz. Bir çoğumuz bırakın kütüphaneye gitmeyi, kendimize kitap bile almıyoruz. Evimizde bulunan az miktarda kitabında okunup okunmadığı, okunduysa da ne zaman okunduğu bile belli değil.

res1

Filmler de görürüz evin bir odası kütüphane yapılmış, kocaman kocaman raflara ağır, kalın kapaklı kitaplar dizilmiş. Okumasak da çoğumuz özeniriz evimizde böyle bir kütüphane bulundurmaya. Evimizde bir odayı kütüphane yapmak belki zor olsa da alternatif modellerle küçük çaplı kitaplıklar yapabilmek mümkün.

Sıradan, dümdüz kitaplıkları unutun. Farklı şekillerde, yaratıcı kitaplık modellerini n içinden evinizin kimliğine en uygun modeli arayın. Günümüzde kitaplıklar sadece kitaplarınızı barındırmakla kalmıyor aynı zamanda vitrin görevi de görebiliyor. Kitaplarınızın arasına yerleştireceğiniz vazolar, mumlar, biblolar yada çerçeveler hem kitaplığınızın odanızla bir bütün olmasını sağlayacak hem de kitaplarınızı daha sıcak gösterecektir.

resi4

Eviniz için düşündüğünüz kitaplığı almak yerine kendiniz de yapabilirsiniz. Hayal gücünüzle bir kaç malzemeyi birleştirerek istediğiniz ebatlarda ve sadece size özel modeller yapabilmek mümkün. Ailecek uğraşabilceğiniz bir hafta sonu projesi ile eski eşyalardan bambaşka kitaplık modelleri yaparak evinize imzanızı atabilirsiniz.

resi6

Evinizde sanat ve kültürün muhteşem birlikteliği farklı kitaplık modellerinin sizde uyandıracağı okuma aşkı ile  kitap okumaya daha cazip bakabilir ve misafirlerinizi kitaplıklarınızla kıskandırabilirsiniz.