Yatak odasının dekorasyonu nasıl olursa olsun, bu alanın en önemli parçası yataktır. Biraz düşündüğünüzde evinizdeki tüm eşyalar arasında yatağınızın en çok vakit geçireceğiniz, sağlığınız ve refahınız üzerinde en fazla etkiye sahip olan eşya olduğunu da anlayacaksınız. İşte bu yüzden en iyi yatak hangisi tespit edilmeli ve ona göre akıllıca bir seçim yapılmalıdır.

Sağlıklı bir yatakta bulunması gereken özelliklere bakacak olursak,

Konfor Visco Süper Lusso Yatak

Toksik özellikte olmamalı.

  • Neme ve toz akarlarına karşı dirençli olmalı.
  • Kolay temizlenebilecek özellikte olmalı.
  • Vücut ısısını dengede tutmalı.
  • Sağlıklı bir uyku duruşunu destekleyecek ergonomik yapıda olmalı.
  • Doğal malzeme kullanılmalı.

Neden toksik olmamalı?

Yatak ve yastıklar köpük veya pamuk gibi yanıcı maddeler içeriyorsa, alev önleyicilerle işlenir. Kansere yol açabilen bu zehirli maddeler vücudumuzla sürekli temas halinde olacağı gibi, soluduğumuz havayı da olumsuz etkileyebilir. Üstelik yatak ve yastıklardaki tek toksin kaynağı alev önleyici maddeler değildir. Yatakta ve mobilyasında kullanılan yapıştırıcılar da kanserojen etki gösterebiliyor. Bu nedenle yatak odası mobilyasında da yatak seçiminde de kalitesinden ödün vermeyen markaları tercih etmek gerekiyor.

Neme ve toza karşı direnç.

Her insan uykusu sırasında yatağa nem bırakırYatağın içinde dökülen tüm ölü deri hücreleriyle birlikte bu nem sıkışırsa, akar gelişmesi için de resmen uygun ortam yaratılmış olur. Peki, bu durumu engellemek için ne yapmak gerekir? Aslında cevap basit: Annelerinizin yaptığı şeyi…

Belki de zamanında anneleriniz bu davranışını abartı buluyordunuz, ama yatağı sağlıklı hale getirmek için her sabah kaldırmak ve havalanmasını sağlamak en etkili yoldur. En iyi yatak hangisi öğrenseniz ve kullanmaya başlasanız dahi, havalandırmayı asla ihmal etmemelisiniz. Yatağı havalandırmalı, temiz havaya ve güneş ışığına bırakmalısınız. Sağlıklı bir uyku çekmek ve sağlıklı bir yatağa sahip olmak için yatak odanızı da olabildiğince sık temizlemelisiniz.

Yataklarda ve yatak örtülerinde kullanılan sentetik kumaşlar, neme karşı dirençli değildir ve bu konuda zayıf bir iş çıkarırlar. Bu nedenle yatak seçimi yaparken de ev tekstili ürünlerinde de doğal ve organik kumaşlara yönelmelisiniz.

Vücut ısısını dengede tutmalı.

Eğer çok terleyen ya da çok üşüyen biriyseniz, uyku sırasında yaşadığınız bu problem sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Sizin için en iyi yatak seçimi vücut ısısını dengede tutabilme özelliğine sahip olan yataklar olacaktır. Konfor Pervinca Yatak vücut basıncına ve ısısına karşı duyarlı olduğu için uyku kalitesini arttırdığı gibi daha uzun ömürlü bir kullanım olanağı da sunar. Ayrıca sırt ve bel ağrılarını da minimuma indireceği için her yeni güne dinç başlayabilmenize yardımcı olur.

Cavill Yatak

Doğal malzeme.

Dinç bir zihin, enerjik bir vücut gün içerisinde çok daha kaliteli zaman geçirmeye olanak sağlar ve bu çoğunlukla sağlıklı bir uykuya bağlıdır. Uyku kalitenizi yükseltmek istiyorsanız, en iyi yatak hangisi sorusunun cevabı sizin için doğal malzemelerin kullanıldığı yataklar olmalıdır. Kauçuk ağacı sütünden elde edilen doğal malzemelerle üretilen lateks süngerlerin tercih edildiği yataklar, rahat ve sağlıklı bir uyku sunar. Viscoelastik sünger gibi vücudun şeklini alan ama ondan daha hızlı geri toplama özelliğine sahip olan lateks süngerlerin kullanıldığı yataklardan biri de Cavill Yatak’tır. Konfor Yatak kalitesiyle üretilen Cavill Yatak ister yaylı ister lateks pedli kullanılabildiği için kişisel ihtiyaçlarınıza uygun seçeneklerden biri olabilir.

Ergonomik yapı.

Şöyle derin ve deliksiz bir uykunun söz konusu olabilmesi için olmazsa olmazlardan biri de ergonomik bir yataktır. Vücut yapısına uyum sağlamayan aşırı sert ya da aşırı yumuşak durumda olan yataklar uyku kalitesini düşürdüğü gibi sırt ve bel ağrılarına da neden olur. Ergonomik yataklarda eklemlerdeki basınç minimum düzeye indiği için ağrı ihtimali de ortadan kalkar. Vücut yapısına göre en uygun şekli alan ergonomik yataklar, güne mutlu ve dinlenmiş bir şekilde başlamaya da olanak sağlar. Ergonomi söz konusu olduğunda da yine en iyi seçim yaylı yataklar olacaktır. Yaylı; visko ya da lateks sünger desteği bulunan yatakları tercih edebilirsiniz.

En iyi yatak hangisi sorusunun cevabı, aslında biraz da kullanıcıların kişisel ihtiyaçlarında saklıdır. Yatak seçimi yapmadan önce mutlaka beklentilerinize dair bir liste yapın. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra çok daha doğru bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca yatağınızın ergonomik yapısının daha uzun ömürlü olarak sizlere hizmet etmesini istiyorsanız, yatağınızı 3 ayda  bir  ters  yüz  ve ayak ucu baş ucu olacak şekilde çevirmelisiniz. Bu şekilde kullanım ömrünü artırmanıza mümkün olacaktır. İhtiyaçlarınıza uygun bir yatak seçimi yapmak için satış danışmanlarından destek almayı da ihmal etmeyin. Onların yataklar konusunda daha bilgili olduğunu ve beklentilerinizi açıkça bildirdiğinizde memnun kalacağınız seçenekleri sunacağını unutmamalısınız.

Aklınızda Bulunsun: Vücudumuzun sağlıklı hormon salınımları yapabilmesi için gece 23:00 06:00 saatleri arasında son derece karanlık bir ortamda ve vücut yapımızın kabul ettiği seçilmiş yatağımızda uyumamız gerektiğini hatırlatmak isteriz.