Bugün hepinizin hoşuna gidecek bir şeyden, arkanıza yaslanıp ayaklarınızı uzatarak rahatça dinlenebileceğiniz bir oturma odasının dekorasyonundan bahsedeceğiz. Dolayısıyla bu konforu sağlamak için L koltuk seçimi hakkında önerilerde bulunacağız.

Evde tüm alanların dekorasyonu zordur ama oturma odası muhtemelen en fazla zaman harcadığımız alanlardan biridir. Küçük olmasına rağmen bu kadar zamanımızı alıyor olması ilginç değil mi? Fazlasıyla ilginç ama bir o kadar da gerekli. Küçük bir alan söz konusu olduğu için buraya hem eşyalarımızı sığdırmamız hem de ferah bir alan yaratmak için bir denge kurmamız gerekir. Bu nedenle hangi koltukları seçmeli ve nereye koymalı, cevaplamamız gereken ilk sorulardır. Minimum alanı kullanarak maksimum fayda sağlayabilmemiz için koltuk takımı konusunda seçimimiz L koltuklardan yana olabilir.

Küçük alanları en iyi şekilde kullanabilmeniz ve doğru L koltuk seçimi yapabilmeniz için 9 ipucunu bir araya getirdik:

1. Aynaları ve duvar kâğıdı hilesini kullanın.

Küçük bir oturma odası, özellikle pencereleri küçükse kendinizi bir kutu içinde gibi hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle bir odak noktası oluşturmanız gerekir. Işığı artırmalı, derinlik yaratmak için açık renk duvar kâğıdı ve mutlaka bir ayna kullanmalısınız. Aynayı pencereye doğru konumlandırabiliyorsanız dışardaki görünümü yansıtacak ve ekstra bir pencere izlenimi verecektir. Bu durum özellikle yaz aylarında hoşunuza gidecek bir görüntü oluşturacaktır.

2. Gizli depolama alanı ekleyin.

Dağınıklığı sınırlamak için depolama alanına sahip bir L koltuk tercih edin. Köşe takımları içerisinde yer alan Hillary köşe takımı, sandıklı bir tasarıma sahip olduğu için eşyalarınızı içerisine yerleştirerek dağınıklıktan kurtulmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca yatak olabilme özelliğine de sahip olması ekstra bir avantaj sağlayacaktır.

3. Küçük ölçekli koltukları seçin.

Tam boy köşe takımı daha çok salon gibi geniş alanlar için elverişli oluyor. Küçük bir oda için doğru seçim elbette küçük ölçekli koltuklardır. Bu tip alanlarda büyük ölçekli koltukları kullandığınızda özgür hareket alanınız kısıtlanır. Dolayısıyla kendinizi rahat hissedemezsiniz. Oturma odaları için tasarlanan seçenekler içerisinden küçük bir L koltuk seçimi yapabilirsiniz.

4. Tavanı kullanın.

Küçük odanız yüksek tavanlarla ödüllendirilmişse, bu ekstra alandan tam olarak yararlanmalısınız. Dikey alan fazladan bir koltuk sıkıştırmaya olanak sağlamaz ama gözlerin yukarı doğru çekilmesi odanızın çok daha büyük olduğu izlenimi uyandırır. Bu nedenle yüksek tavana sahipseniz duvarlarınızı tablolar, aplikler ve görünmez raflarla hareketlendirmenizi öneririz.

Zanni Köşe Takımı

5. Bir köşeyi tamamen doldurun.

Bu biraz tuhaf gelebilir, ama küçük bir köşe oturma odasına sahipseniz bazen bir köşeyi doldurmak daha büyük hissettirebilir. Bir hayal edelim: L koltuk seçimi yaptınız ve Zanni köşe takımı odanın bir köşesine yerleşti. İki yanına küçük puflar koydunuz. Arkasında kalan duvarları tablolarla donattınız. Hemen önünde bir sehpaya yer verdiğiniz ve diğer alanlar tamamen boş kaldı. Belki karşısına denk gelen duvara küçük bir TV ünitesi yerleştirmek iyi bir fikir olabilir. Bütün aksesuarları odak noktası haline getirdiğiniz köşeye yerleştirdiğinizde bu küçük alan çok daha geniş görünecektir.

Ayrıca yatak olabilme özelliğine sahip olan Zanni köşe takımı, geniş iç hacme sahip sandığıyla oldukça kullanışlıdır. Sırt ve oturum alanları kapitone detaylara sahip olduğu için modern bir görünüm sunar.

6. Rahat bir koltuk seçin.

Oturma odasında bulunması gereken en önemli özellik rahat olması. Bu nedenle kullandığınız koltuk takımı önemlidir. Ekstra konforlu bir L koltuk seçimi burada özgürce dinlenebilmenize olanak sağlar. Arkanıza yaslanıp ayaklarınızı uzatarak tüm stresinizden uzaklaşmak istiyorsanız, Bass köşe takımına mutlaka göz atmalısınız.

7. İşlevsel mobilyalar kullanın.

Küçük bir oturma odası her tür mobilyayı kullanmak için uygun değildir. Gerektiğinde bir sehpa olarak kullanabilecek özellikte modüllere sahip koltuklar, gizli bölmelere sahip dolaplar, iç içe geçen sehpalar iyi bir seçim olabilir. İşlevsellik hem mekândan tasarruf etmenize hem de kendiniz için daha kullanışlı bir alan oluşturabilmenize olanak sağlayacaktır.

Bass Köşe Takımı

8. Silinebilir kumaşlı koltukları tercih edin.

Oturma odası çok fazla kullanılan bir alan olduğu için burada koltukların lekelenmesi oldukça doğaldır. “En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisidir?” başlıklı yazımızı okuyarak koltuk kumaşı seçenekleri hakkında fikir edinebilirsiniz. Ancak kumaşta önceliğinizin silinebilir yapı olmasına özen göstermelisiniz. Silinebilir kumaşlar kısa sürede müdahale edildiğinde hiçbir şekilde leke bırakmaz. Bu sayede koltuk takımınızı uzun süre yeni gibi kullanma şansına sahip olabilirsiniz.

9. Yastık kullanın.

Oturma odasında rahat bir köşe oluşturmak için dikkat edebileceğiniz detaylardan biri de yastık kullanmak. Sırt alanı konforlu ve yastıklı koltukları tercih edebilirsiniz ancak ekstra bir rahatlık sunmak için birkaç yastık daha kullanabilirsiniz. Nötr renklere sahip koltuklarınız varsa renkli yastıkları tercih etmek modern ve canlı bir görünümün ortaya çıkmasına da izin verecektir.

Oturma odasında küçük, sıcak ve rahat bir köşe oluşturmak düşündüğünüz kadar zor değil. Bu ipuçlarına dikkat ederek daha doğru seçimler ve düzenlemeler yapabilirsiniz. L koltuk seçimi ve rahat oturma odası dekorasyonu için kendi deneyimlerinizi de bizlerle paylaşmayı unutmayın!