Koridorlar evinizin dekorunun misafirlere ilk göründüğü yer olmasına rağmen dekorasyon önceliklerinin en alt sıralarında yer alma eğilimindedir. Ancak uzun, dar, geniş, karanlık, küçük veya çok büyük olması fark etmeksizin antrenizi hem işlevsel hem de evinizin havasına uyum sağlayan modern bir şekilde yeniden dekore edebilir, misafirlerinize etkileyici bir karşılama hazırlayabilirsiniz.

Konfor Mobilya olarak oldukça ihmal edilmiş bir alandan en iyi şekilde yararlanmaya başlayabilmeniz için tüm favori koridor fikirlerimizi bir araya getirdik.

Modern Antre Mobilyaları ile Depolama Alanı Oluşturun

Koridor dekorasyonu için kullanım önceliklerinizi belirleyerek başlayabilirsiniz. İşlevsel bir antre dekorasyonu için dolaplara ihtiyacınız vardır. Bu alanda zaten dolaplarınız varsa o zaman şanslısınız. Ne yazık ki, çoğu evde elbise askısı veya portmanto koymak için yeterli alan yoktur. Dar bir koridora sahipseniz duvara monte askılardan ve ince bir dresuardan yardım alabilirsiniz. Dresuar ya da şifonyer gibi modern antre mobilyaları ile hem eşyalarınızı düzenli tutabilir hem de ayakkabılarınızı muhafaza edebilirsiniz.

Sıcak Bir Karşılama için Dekoratif Lambalar Kullanın

Modern bir hol dekorasyonu için özel aydınlatma gereklidir. Bu sebeple modern avize veya minimal sarkıtlar tercih edebilirsiniz. Hol aydınlatması için püf nokta sıcak bir karşılama yaratmak ve evin diğer bölümleri ile uyumlu bir aydınlatma seçmektir. Tavan lambasına alternatif olarak bir aplik, masa lambası veya lambader de kullanabilirsiniz. Aslında ne tür bir aydınlatmanın kullanılacağı dekorasyon tarzına ve tasarımına bağlıdır. Örneğin, konsolunuza dekoratif bir abajur ekleyebilir ya da duvar aynanızın her iki tarafına aplikler yerleştirebilirsiniz.

Koridor Duvar Dekorasyonunda Aynalara Yer Verin

Antre duvar dekorasyonu da alanınızı değerlendirmenin iyi bir yoludur. Şık bir boy aynası alanızı daha büyük gösterebilir ve evden çıkmadan önce kombininizi son bir kez kontrol etmenizi sağlar. Ancak yeterli alana sahip değilseniz şifonyer aynalarından yararlanabilir, hoş bir ışıkla hem uyumlu hem de kullanışlı bir alan elde edebilirsiniz.

Zemini Modern Kilimlerle Zenginleştirin

Sıcak renkler ve şık bir kilim, modern koridor dekorasyonunun olmazsa olmazlarıdır. Geniş bir hole sahipseniz yuvarlak ya da oval kilimleri düşünebilir, koridorunuz dar ve kısa ise ince bir kilim edinebilirsiniz. Koridordan daha ince bir kilim alanınızı daha büyük göstereceği için ferah bir hava yaratır.

Küçük ve Sevimli Bir Oturma Alanı Oluşturun

Puflar, antre dekorasyonu için mükemmel seçeneklerdir. Alanın havasını bir anda değiştiren ve samimi bir ortam yaratmanıza imkan tanıyan pufları alanınıza göre tekli ya da geniş modellerden tercih edebilirsiniz. Duvar ve mobilyalarınızın rengi sade ise çiçek desenli puflarla alan çarpıcı bir detay ekleyebilirsiniz.

Aksesuarlarla Duvarlarınıza Renk Katın

Duvar aynası, aplik ya da duvarınıza herhangi bir obje yerleştirmediyseniz hoş birkaç tablo ya da duvar dekorasyonu ekleyebilir, misafirlerinize modern sanat anlayışınızı gösterebilirsiniz.

Çiçekler ve Yeşil Bitkiler Kullanın

Yemyeşil bitkiler veya rengarenk çiçeklerle mükemmel bir ev giriş tasarımı oluşturabilir, misafirlerinizi mis kokulu çiçeklerle dolu bir vazo ile karşılayabilirsiniz. Sarkıtlar ya da duvara monte saksılar, teraryumlar da koridor duvar dekorasyonu için mükemmeldir. Antreniz düşük ışık koşullarına sahip ise kaktüs ve sukulent gibi bitkiler ya da cansız süs bitkileri tercih edebilirsiniz.

Duvar Kağıdı ile Stil Ekleyin

Duvar kağıdı kullanmak, çarpıcı ve lüks antre dekorasyonu yapmak için en pratik ve etkili yöntemdir. Girişteki kalıcı ve etkileyici duvar, misafirlerinizin zihninde mükemmel bir etki yaratır. Bunun için duvarın tamamını ya da bir bölümünü kullanabilir, tezat renkleri karıştırarak mobilyalarınızla dilediğiniz bir konsepti oluşturabilirsiniz.

Aksesuarlar için Minimal Mobilyalar Seçin

Dar antre dekorasyonları için ilk tercih edilen mobilyalar, kapaklı puflar ve dressuarlardır. Bu tarz mobilyaların tercih sebepleri hem ekstra kullanım alanı sunmaları hem de çok yönlü olmalarıdır. Koridor duvar dekorasyonu için raf kullanmak istemiyorsanız anahtar, şemsiye gibi eşyalarınızı bu tür mobilyalarla muhafaza edebilirsiniz.

Mobilya ve Dekorasyonların Yerleşimine Dikkat Edin

Mobilya ve aksesuar kullanımı küçük alanlarda daha fazla özen gerektirebilir. Kullanışsız ve karmaşık bir görüntü elde etmemek için ilk olarak kullanım alışkanlıklarınızı değerlendirmeli ve alanlarınızı daraltmayan mobilyalar kullanmalısınız.

Antre şekliniz veya dekorasyon zevkiniz ne olursa olsun alanlarınızı en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz antre ürünlerini Konfor Mobilya’da bulabilir, misafirlerinizi hem şık hem de sıcak bir şekilde karşılayabilirsiniz.