Minimalist ev dekorasyonu özellikle son dönemlerin popüler konularından. Peki ne oldu da minimalist ev dekorasyon fikirlerini bu kadar araştırır olduk? Çünkü sadeleşmek ve yaşam alanlarımızda nefes alacak yerler açmak istiyoruz. Dilerseniz minimalist ev dekorasyon fikirleri konusuna geçmeden önce minimalizmin ne olduğu hakkında biraz konuşalım.

Minimalizm, Türkçe karşılığı ile “sadeleşmek” demek. Bu sadeleşme yalnızca eşyalarda değil hayat tarzımızda, düşüncelerimizde, evimizde kısacası hayatımızın her alanında geçerli bir felsefe. Amacı ise, hayatımızdan gereksiz şeyleri çıkararak asıl işe yarar olanı ortaya koyabilmek.

 

Minimalizme göre yıllardır giymediğiniz bir elbiseniz varsa onunla artık vedalaşmanızın vakti gelmiş demektir. Neden giysi dolabınızda yer kaplasın ki? Ev dekorasyonunda da aynı şekilde düşünerek kullanmadığınız objeleri elden çıkartarak sadeleşme yoluna girebilirsiniz.

 

Minimalist Dekorasyon Nedir?

Minimalist dekorasyon, denge üzerine kurulmuştur. Öncelikle kullanmadığınız ya da size neşe getirmeyen eşyaları birer birer eleyin. Evinize baktığınızda gözünüze fazlalık gelecek bir şey kalmayıncaya kadar bu yöntemi uygulayın. Daha sonra renk uyum dengesine bir bakın, evinizdeki renkler birbiri ile uyumlu mu? Renkler sonrasında gözünüzü eşyalara ve objelere çevirin. Dekorasyonunuzdaki objeler birbiri ile uyumlu mu?

Tüm bunları inceledikten sonra evinizi minimalist dekorasyon tarzına hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz minimalist salon dekorasyonu ile başlayalım.    

 

Minimalist Salon Dekorasyonu

Salon dekorasyonunuzda sadeleşmeyi tercih ederek hayatın stresini evinizden uzaklaştırabilir, keyif alacağınız alanlar yaratabilirsiniz.


Vilevu Tv Ünitesi
  • Öncelikle salonunuzda kullanışlı olmayan ve boşa yer kaplayan eşyaları çıkarmakla işe başlayın.   
  • Daha sonra mobilyalarınız arasındaki uyumu gözden geçirin ve denge yakalamaya çalışın.
  • Mobilyalarınızı yeni alacaksınız eğer, açık renkler tercih etmeye özen gösterin ve rahatlığınızı ön planda tutun.
  • Mutlaka bitki bulundurmaya çalışın. Salonunuzdaki bitkiler stresinizi alacaktır.
  • Aksesuar seçiminde ise minimalizmin felsefesi olan “az daha çoktur” felsefesini belirleyin. Burada mobilyaları tamamlayacak aksesuarlar bulmanız oldukça önemli.

 

Minimalist Mutfak Dekorasyonu

Mutfak belki de sadeleşmenin en zor olduğu yerlerden bir tanesi. Tabaklar, tencereler, sunum malzemeleri derken ipin ucunu kaçırabiliyoruz. Bir de tüm bunlara fırın, mutfak robotu ve meyve sıkacağı gibi malzemeler ekleniyor. Ama korkmayın minimalist mutfak dekorasyonu için de size güzel önerilerimiz var.

  • Mutfak tezgahının üstünü her zaman boş tutmaya çalışın. Böylece mutfağınız çok daha düzenli görünecektir.
  • Çekmece ve raflarınızdaki karışıklığı ise dolap düzenleyiciler kullanarak önleyebilirsiniz.
  • Desenli objeler ve renkli tasarımlar yerine düz renkler ve sade desenler tercih edebilirsiniz.
  • Beyaz hijyenin ve sadeliğin temsilidir. Mutfak aksesuarlarınızda beyaz rengi seçebilirsiniz.

 

Minimalist Yatak Odası Dekorasyonu

 

Minimalist dekorasyon fikirlerini uygulamaktan en keyif alacağınız oda yatak odanız olabilir. Sadeleştikçe uykunuzun çok daha kaliteli olacağına ve yatak odanızda vakit geçirmekten keyif alacağınıza eminiz.


Belvor Baza
  • Mobilyalarınızı uyumlu olması açısından takım olarak almanızda fayda var. Böylece bütünlüğü kolayca yakalayabilirsiniz. Dilerseniz yatak odası takımları için modellerimizi inceleyebilirsiniz.
  • Dağınık eşyaların etrafta olmaması ve düzenin uygulanması açısından sandıklı bazaları tercih edebilirsiniz.
  • Yatak odasında dikkatinizi dağıtan objelerden uzak durarak, mümkün olduğunca az obje kullanmaya çalışabilirsiniz.
  • Renk uyumunu yakalamak ise dengeyi sağlayabilmek açısından oldukça önemli.

 

Hayatınızı sadeleştirdikçe hafiflediğinizi, evinizi sadeleştirdikçe ise daha keyifli vakit geçirdiğinizi hissedeceksiniz. Minimalizmi ev dekorasyonunuza yansıtmak başta biraz zor gelebilir. Sürekli eşyaları ayıklamak ve kalıp kalmaması konusunda karar vermek yorucu olabilir ancak dekorasyon kısmına geçtiğinizde çok keyif alacağınıza eminiz.