Sıcakların başlaması ve ramazanın gelmesiyle şenlenen sofralarımızda soğuk ve hafif bir tatlı sunmaya ne dersiniz? Uzun oruç saatlerinin yada sıcaktan bunalmış bir halde oturulan sofraların sonunda tatlı yemek istesek bile şerbetli tatlar ağır geliyor. Hafif ve serinletici bir tarif olanhem sağlıklı hem de oldukça basit bir tarif. Yaz aylarının getirdiği rengarenk çiçeklere uyumlu Softland Yemek Odası ile iftar sofralarınızda ve akşam yemeklerinizde serinletici Meyveli Yoğurtlu Puding’in keyfini çıkarın.

117641_35204_128_clock_wall_icon   Pişirme Süresi: 10 Dk.

catal-bicak-takimlari-icn   Porsiyon: 4 Kişi

sepet    Malzemeler:

 

  • 1 paket vanilyalı veya çilekli puding
  • Yarım litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz
  • 1 su bardağı yıkanmış ve dilimlenmiş şeftali
  • 1 su bardağı taze orman meyveleri
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı kuru meyve ve yulaf ezmesi karışımı

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı badem
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:

  • Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
  • Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın.
  • Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın.
  • Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
  • Buzdolabında 2 – 3 saat soğutun.
  • Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.