Renk Nedir?

Işığın cisimlerdeki yansımasının göz retinasına farklı şekillerde ulaşması sonucunda gözümüz farklı renkleri algılar. Ancak renk kavramının hayatımızdaki yeri bu teknik tanımdan çok daha fazlası. Her anımızda bizimle olan renkler bazen hiç aklımızdan çıkmayan bir anıyla özdeşleşir, bazen de belirli duyguların ortaya çıkmasını sağlar. Mavi huzuru çağrıştırırken, kırmızı tutkuyu açığa çıkarır. Her bir tonu farklı bir anlam taşıyan renkler, mevsimlere de eşlik eder. Her mevsim doğadan farklı bir tat almamızı sağlayan renkleri ev dekorasyonunuzda da kullanmak mümkün. Nasıl mı? İşinize yarayabilecek bazı öneriler, bu yazımızda!

Nedir Bu Mevsim Renkleri?

Mevsim dediğimizde aklımıza öncelikle hava durumundaki değişimler gelir. Kimi zaman yazın içimizi ısıtan güneşi, kimi zaman uzun uzun devam eden güz yağmurları, kış soğuklarında yudumladığımız sıcacık kahve ve ferahlatıcı bahar havası… Doğa ve dünya, değişen hava koşullarıyla birlikte renkten renge girer. Her mevsim, kendi renkleriyle insanlığa merhaba der. 

  • İlkbahar
    Doğanın kendini yenilediği bu mevsimde canlılığın ve tazeliğin rengi olan yeşil, yeni filizlenen fidanlardan uçsuz bucaksız ormanlara ve bir halı gibi önümüzde uzanan çimenlere kadar her yeri doldurur…Yeşil tonlarının baskın olduğu ilkbahar mevsimi, taptaze çiçeklerin dokunuşuyla hareketlenir. Ayrıca, rahatlatıcı havasıyla pastel renk tonları da ilkbaharda kullanılan renkler arasında.
  • Yaz
    Güneşin, kumsalın ve denizin mevsimi yaz dendiğinde akla ilk olarak capcanlı bir sarı gelir. Sadece sarı değil; capcanlı pembeler, büyüleyici maviler ve diğer canlı renk tonları yazın enerjisini yansıtır.
  • Sonbahar
    Usul usul yağan yağmurlar, dalından kopan ve dökülen yapraklar, serin bir güz esintisi… Sonbahar denince hepimizin aklına romantik bir atmosfer gelir. Bu mevsimde hakim olan turuncu tonları, hardal ve kızıl; sonbahar manzarasının eşsizliğini güçlendirir.
  • Kış
    Kış geldiğinde içimizi ısıtacak sıcacık renklerden bahsetmeden olmaz. Kırmızı kışın vazgeçilmezi olsa da tarçın, bordo, mürdüm, lacivert gibi koyu renk tonları kışa damgasını vursa da yeşil, altın rengi ve beyaz da yeni bir seneye merhaba dediğimiz bu mevsimin hatırlatıcıları arasında.

Salonunuzda Mevsimleri Hissedin

Her mevsimin yılın o dönemini çağrıştıran renkleri var. Birbirini izleyen aylarla birlikte dünya farklı renklere bürünürken bu atmosferi yaşam alanınıza taşımanız da mümkün. İşte salonunuzu mevsim renklerine göre dekore ederken işinize yarayabilecek birkaç ipucu!

Bahar Enerjisi Salonunuzda!

Bahar doğanın uyanışını, yeniden doğuşunu ve yenilenmeyi temsil eder. Evinize bahar enerjisini taşımak için sil baştan bir dekorasyona ihtiyacınız yok. Ufak dokunuşlarla ve ilkbahar renklerinden yardım alarak baharın tazeliğini salonunuza taşıyabilirsiniz.

  • İlkbaharın ılık, ferah ve tazeleyici havasını evinizde hissetmek için pastel renkler kullanabilirsiniz. Şeftali rengi, lavanta, nane yaprağı ve lila pastel tonlar için güzel örnekler olabilir.
Mirana Koltuk Takımı
  • Çiçek desenli perdeler, koltuk örtüleri ve hatta duvar kağıtları kullanarak ilkbaharın rengarenk çiçeklerini salonunuzda görebilirsiniz.
  • Yeşil çeşitliliğinin oldukça fazla olduğu ilkbahar mevsiminde deniz yeşili, pers yeşili, nane yaprağı, dağ çimeni gibi renklerin eşlik ettiği aksesuarlarla salonunuzda mükemmel bir ahenk yakalayabilirsiniz.
  • Havalar ısınmaya başladığına göre halıları kaldırma vakti geldi! Çiçek renklerinde, rengarenk kilimlerle bahara hafif bir başlangıç yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz küçük bir saksıda mutluluk saçan menekşe, dilerseniz şık biz vazoda enfes kokusuyla herkesi büyüleyen nergis… En sevdiğiniz bahar çiçeklerinin ruhunuzu yenileyecek etkilerini salonunuza taşımak çok kolay!

Evinizde Cıvıl Cıvıl Bir Yaza Merhaba

Yazın sıcacık havasını ve capcanlı enerjisini salonunuzda yaşatmaya ne dersiniz? Bu mevsimin beraberinde getirdiği enerjiyi ve coşkuyu minik dokunuşlarla salonunuzda hissedebilirsiniz.

  • Kalın perdelere ve güneşliklere veda etmenin tam zamanı! Kullanacağınız ince tüllerle güneş ışığını evinizin salonuna davet edebilirsiniz.
  • Mobilyalarınızı değiştirme imkanınız varsa daha hafif ve konforlu mobilyalar tercih edebilir, yaz mevsiminde hafifliği hissedebilirsiniz.
Hollis Koltuk Takımı
  • Evinizin dekorasyonunda çok büyük değişiklikler yapmak istemiyorsanız mobilyalarınızda kullandığınız örtüleri, kırlent kılıflarını yaz renklerini tercih ederek değiştirebilirsiniz. Canlı sarı tonlarını, pembeyi ve maviyi bir arada kullanabilirsiniz.
  • Bitkilerinizin vazolarını değiştirerek daha canlı renklerde vazolar tercih edebilirsiniz.
  • Sarı, mavi, mor ve pembe gibi renkli ve minik biblolarla salonunuzdaki raflara renk katabilirsiniz.
  • Duvarlarınızdan birini canlı renk tonlarını tercih ederek boyayabilirsiniz. Ayrıca, kullanacağınız renkli tablolarla da bu renk uyumunu güçlendirebilirsiniz.
  • Renkli lambaderler ya da led ışıklandırma gibi alternatif aydınlatma yöntemleri ile yaz akşamlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Salonunuzda Sonbahar Esintisi

İlkbahar ve devamında da yer yer bunaltıcı sıcak havaların hakim olduğu yaz mevsiminin ardından evinizin kapısını serinliğe ve eşsiz sonbahar renklerine açmanın tam zamanı! Sonbaharda dökülen yapraklardan ilhamla turuncu tonlarının baskın olacağı dekorasyon fikirleriyle evinize yeni bir soluk getirebilir, böylelikle salonunuzu yeni bir mevsime hazırlayabilirsiniz.

  • Kuru dal deyip geçmeyin. Vazolarınıza yerleştireceğiniz kuru dalların salonunuzda ortaya çıkaracağı bohem atmosfer hem sizi hem de misafirlerinizi büyüleyecek Ayrıca, kurutulmuş çiçekleri ve yapraklarını aksesuarlarınızla beraber kullanarak sonbahar temasını güçlendirebilirsiniz.
  • Baharla beraber vedalaştığınız koltuk örtülerine tekrar merhaba demenin zamanı geldi. Turuncu, hardal, kızıl gibi tonları tercih ederek sonbahar renklerine minik dokunuşlarla sahip olabilirsiniz.
Fenton Koltuk Takımı
  • Bir diğer dekorasyon önerisi olarak sonbaharda görmeye başladığımız kozalakları isteğinize göre boyayarak ya da farklı ışıklandırma ürünleriyle beraber kullanarak salonunuz için dekoratif nesneler elde edebilirsiniz.
  • Sonbahar renklerindeki mumları salonunuzun çeşitli yerlerinde aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Turuncu, karamel, kahverengi, kızıl gibi renkler romantik bir hava yaratmak için uygun olabilir.

Sıcacık Bir Kış Salonunuzda Sizi Bekliyor!

Salonunuzda yapacağınız ufak değişiklikler sayesinde soğuk kış aylarını evinizde sıcacık bir atmosferde geçirmeniz mümkün! Bu mevsimde evinizin dekorasyonunda ön plana çıkarabileceğiniz sıcak ve koyu renkler ile içinizi ısıtacak bir kışa hazırlık yapabilirsiniz. 

  • Kullanacağınız kalın perdelerle hem dışarıdan gelen soğuğu engelleyebilir hem de kırmızı, bordo, tarçın veya mürdüm renklerini tercih ederek salonunuza sıcacık bir hava katabilirsiniz.
  • Koltuklarınızın üzerinde kullanacağınız kalın ve koyu renkli battaniyelerle mobilyalarınıza renk katarken aynı zamanda ısınabilirsiniz.
  • Kırlentlerinizde tarçın, kırmızı, bordo gibi renkleri tercih ederek salonunuzda kış renklerine sahip olabilir; kürklü ve yumuşacık kırlentlerle de daha sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.
  • Koyu renkte ve yünlü halılar sayesinde evinizin sıcaklığını koruyabilirsiniz.
  • Mürdüm, bordo, lacivert tonlarını tercih edeceğiniz mumlarla hem görsel bir şölene sahip olabilir hem de loş bir ortam elde edebilirsiniz.
  • Yeni yılın habercisi olan kış mevsiminde kırmızı, yeşil, altın rengi ve beyaz renklerinin hakim olduğu biblolar, saksılar ve mumluklarla yılbaşı coşkusunu evinizde yaşatabilirsiniz.
  • Tarçın, adaçayı ve sandal ağacı gibi tütsüler ve tütsülükler kullanarak daha sıcak bir kış atmosferi yakalayabilirsiniz.

Her mevsim kendine has renkleriyle güzel! Evinizde bu renkleri ve mevsimleri yaşatın, bütün mevsimlerin güzelliği sizinle olsun. Konfor’lu günler dileriz!

Bass New Köşe Takımı