Büyük pencereler, yüksek bir tavan, tavandan sarkan avizeler, ferah bir ortam, aydınlık ve fazlasıyla geniş…  Evet, hoş bir loft daire dekorasyonu yapılmış. Tıpkı ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filminde, Mehmet Günsür’ün evi gibi…

İzleyen herkeste merak uyandıran bu ev, görür görmez beğeni kazanmış ve uzun süre hafızalardan silinememişti. Hala büyülü bir havası var gibi gelmiyor mu? İçerisinde yaşandığınızda kendinizi dünyadan soyutlayacağınızı düşündüğünüz loft daire seçenekleri, her geçen gün biraz daha popüler hale geliyor. Kullanışlı alanlarından ziyade, farklılığı ile beğeni kazanan bu daireler, yeni bir yaşama başlamak isteyenlerin ilk tercihi. Fiyatları da popülaritesiyle doğru orantılı olarak yükseliyor.

Loft daire seçeneklerinin 21.yüzyıl konut trendlerinden biri haline gelmesi, loft daire dekorasyonu nasıl yapılmalı sorusunu da beraberinde getiriyor. Bu beğendiğimiz, ama çok da alışık olmadığımız stilde dairelerin dekorasyonu için bir tasarımcı gibi çalışmak istiyorsanız, önerilerimizi cankulağıyla dinlemeniz gerekecek:

Loft Daire Dekorasyonu için Mobilya Seçimi

Loft daire seçeneklerinin bizlerin hayatına girişi son beş altı yıl içerisinde gerçeklemiş olsa da Amerika’da 1970’li yıllarda doğan bir stil oldu. Aslında ortaya çıkmasına neden olan şey bir felsefi akım değil, tamamen konut ihtiyacının duyulmasıydı. Kentsel dönüşüm sağlanması açısından fabrikaların konutlara dönüştürülmesiyle birlikte ortaya çıkan loft evler, zaman içerisinde modern bir stil olarak kabul edilir oldu. Bir ihtiyaçtan doğan tarzı, zaman içerisinde lükse dönüştü. Herkesin ‘tam da hayalimdeki ev’ dediği loft daireler, daha uzun süre emlak piyasasının yıldızı olmayı başaracağa benziyor. Peki, bu evleri nasıl dekore etmek gerekiyor?

Haris Yemek Odası

Ahşap ve metali bir arada kullanın…

Loft evlerin kentsel dönüşüm amacıyla fabrikalardan dönüştürülerek hayatımıza girdiğini söylemiştik. Hal böyle olunca onun dokusuna uyum sağlamak adına, buna uygun bir dekorasyon stilinin benimsenmesi gerekiyor. Loft ev dekorasyonu için en ideali elbette metal ve ahşabı bir arada kullanmak. Yerlerde eskitme karo, duvarlarda da tuğla görünümlü duvar kâğıdı kullandıktan sonra gerisi kolay! Söylemesi kolay, ama aslında yapması pek de kolay değil. Bunlar temel adımlar olsa da mobilyalardan aksesuarlara kadar birçok detayın düşünülmesi gerekiyor.

Eğer kusursuz bir loft daire dekorasyonu yapmak istiyor ve bunun için uygun mobilyaları tercih etmeye çabalıyorsanız, sizin için ilk önerimiz ahşap ağırlıklı mobilyalara ağırlık vermeniz olacaktır. Ahşap ve metal dışında bir madde loft evlerde kullanım için pek uygun değil. Dekorasyonda doku uyuşmazlığı yaşamamak adına tamamen ahşap tarzda bir yemek odası seçiminde bulunabilirsiniz. Bu konuda bizim önerimiz Konfor ürünlerinden olan Haris yemek odası olacaktır. Görünce siz de loft daire için ideal seçeneğin o olduğunu anlayacaksınız.

Ahşap detaylarının ağırlıklı olarak kullanıldığı mobilyalara ek olarak, koltuk takımı seçimi de önemli. Loft daire dekorasyonu için mobilya seçimi yaparken pastel renklerin kullanıldığı, rahat ve modern tasarımlara sahip seçenekleri değerlendirmelisiniz. Dairenin stiline uygun olması ortamda istenilen görüntüyü daha kolay yakalayabilmenize imkân tanıyacaktır. Koltuk takımı biraz da konfor anlayışınıza göre şekillenecek olsa da bizim önerimiz loft evlerde salaşlığı yakalamak adına büyük köşe koltuk takımlarını tercih etmeniz.

Köşe koltuklar loft daireler için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Salonda yer alan o devasa penceresini düşünün. Göğü içeri alan bu pencereye karşı konumlandıracağınız köşe koltuk, yanında uyumlu bir berjer ya da TV koltuğu ile kusursuzca dekore edilebilir. Belki berjer yerine puf kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Tam karşıda, pencerenin altında bir şöminenin yandığını hayal edin. Salonun sol tarafında ahşap bir yemek masası, yakınlarında boydan boya bir kitaplık, metal detaylı abajurlar ve diğerleri… Hayal etmesi bile keyif veriyor öyle değil mi? Peki, bu hayallerimi süsleyen loft daire için hangi köşe takımını kullanabilirim derseniz, ki demelisiniz, bizim önerimiz Konfor imzalı Elche olacak… Plus kumaşlı dokusu ile beğeni kazanan, aradığınız konfor ve şıklığı bir arada sunacak olan Elche, loft daireniz için en özel seçeneklerden biri. Geniş minderli konforlu formu, burada arzu ettiğiniz rahat ortamı oluşturmanıza da izin verecektir.

Bass Koltuk Takımı

Köşe koltuk kullanmak istemeyenler için…

“Ben köşe koltuk kullanmak istemiyorum” da diyebilirsiniz elbette. Merak etmeyin, bu durumda da karşınıza iyi bir öneriyle çıkabiliriz. Ahşap ve metalin uyumundan söz etmiştik. İşte tam da bunu yansıtabileceğiniz harika bir seçenek: Bass koltuk takımı… Metal filteke tarzı ayaklara sahip olan bu modern koltuk takımı, ahşap mobilyalarınızı tamamlar ve oldukça şık bir ortam yaratır. Stili de renkleri de loft daire dekorasyonu için uygun olan Bass, ahşap bir orta sehpa ve metal ev aksesuarları ile tamamlandığında loft daire tasarımında iyi bir adım daha atılmış olacaktır. Küçük bir öneri daha: Ayaklı aydınlatıcılara daha fazla yer vermeyi unutmayın!

Yatak odasında doğallık ön planla olmalı…

Loft dairelerde yatak odası dekorasyonu yaparken de doğallıktan ödün vermemek gerekiyor. Yere yakın bir yatak, ahşap mobilyalar, metal aksesuarlar ve tabi ki mümkün olduğu kadar az eşya… Çok fazla özgür alanın kalması gereken loft daire içerisinde yatak odası dekorasyonu yaparken bu ayrıntılara dikkat etmeniz gerekiyor. Aydınlığı biraz daha artırmak istiyorsanız, mobilyada beyaz detaylara yer vermek iyi bir fikir olabilir. Eğer loft evde yatak odası dekorasyonu yapacaksanız, Carell yatak odası takımını görmenizde fayda var.

Loft Daire Dekorasyonu için Aksesuar Önerileri

Loft evlerin dekorasyonunda mobilya seçimi kadar aksesuar seçimi de önemli. Detayların bu ortamın havasını bozmaması adına titiz seçimler yapmak gerekiyor. Bizim önerimiz aksesuar seçimlerinde minimal tercihler yapmanız. Öncelikle bu evin vazgeçilmez aksesuarı orta sehpalar… İstediğiniz modülü seçerek kendi takımınızı oluşturmanıza olanak sağlayacak olan Arcel orta sehpa, loft daireler için uygun seçeneklerden biri. Tamamen ahşap olması loft daire dekorasyonu için ideal seçenek olarak görülmesine neden oluyor. Parçalara ayrılıp zigon sehpa olarak da kullanılabiliyor olması, bu modeli kullanışlı hale getiren bir diğer özelliği. Şık ve tabi ki konforlu bir ortam yaratmayı düşünüyorsanız, bu orta sehpalar doğru seçim olabilir.

Arcel Orta Sehpa

Loft daireler yüksek duvarlarıyla meşhurdur ve elbette bu duvarları bir şekilde hareketlendirmek gerekir. Duvar rafları kullanarak bir duvarı boydan boya kütüphaneye çevirmeye ne dersiniz? Zor gibi düşünülse de duvar dekorasyonu yapmak aslında kolay ve zevkli! Bir marangozdan yardım alarak duvara uygun ölçülerde raf yaptırabileceğiniz gibi, hazır duvar raflarından da kullanabilirsiniz. Daha klasik bir ortam oluşturmayı düşünüyorsanız, büyük bir kitaplık almak da iyi bir fikir olabilir.

Sarkık avizeler de loft daire dekorasyonunda favori parçalardan biri. Yüksek tavanlara çok yakışan bu aksesuarları her oda için kullanabilirsiniz. Ancak açık salon için önerimiz birden çok sarkık avizeyi bir arada kullanmanız… Boy boy sıralamak da iyi bir fikir olabilir. Özellikle yemek masası üzerinde bir aydınlatıcı kullanacaksanız, iki ya da üç boy sarkık avize kullanmayı tercih etmenizi öneririz.

Kullanabileceğiniz diğer ev aksesuarı seçenekleri için web sitemize göz atarak fikir edinebilirsiniz. Loft daire dekorasyonu hakkında attığınız adımları, deneyimlerinizi ve elbette önerilerinizi bizlerle paylaşabileceğinizi unutmayın.