Şehir yaşantısı içerisinde hemen hepimizin kendisini en rahat hissettiği yer evi oluyor. Bir iş seyahatinden sonra evinize dönüp kendinizi oturma odanızdaki L koltuk üzerine özgürce bıraktığınızda, rahatlık hissinin yavaş yavaş yüklenmeye başladığını hissedersiniz. O koltuğun üzerindeki huzur belki de uzun zamandır aradığınız şeydir. Yaşamın stresi içerisinde kendinize biraz olsun iyilik yapmak istiyorsanız, yaşam alanınızı kendi rahat edebileceğiniz şekilde dekore etmeniz gerekir, ama nasıl?

Daha önce ev dekorasyonu için sizlere çok fazla örnek sunduk. Shabby Chic ev dekorasyonundan seçkin salon dekorasyonuna, minimal ev dekorasyonundan yalnızlar için kullanışlı dekorasyon önerilerine kadar birçok konuya değindik. Dekorasyonda amacımız ne olursa olsun, önerilerimizde konforunuzu asla göz ardı etmedik. Söz konusu konfor olduğunda ise ilk aklımıza gelen şey, L koltuk modelleri oldu. Bu kez de tarzınız ne olursa olsun, köşe koltuk kullanmanız için 5 mükemmel sebebi karşınıza çıkarmaya karar verdik. Gelin bunların neler olduğuna birlikte bakalım:

Neden yaşam alanlarınızda L koltuk kullanmalısınız?

Bass New Köşe

Kusursuz bir konfor için…

Ev dekorasyonu yaparken şıklık, gözettiğimiz en önemli konulardan biri olsa da bizi asıl mutlu eden şey konfordur. Ne kadar konforlu bir eve sahipsek, herhangi bir yerden eve dönüşlerimiz o kadar istekli olur. Bu nedenle ekstra konfor sağlamak için L koltuk takımları harika bir seçenek olacaktır. Geniş uzanma alanları sayesinde ayaklarınızı uzatıp rahatlıkla dinlenebileceğiniz, TV karşısında keyif yapabileceğiniz bir koltuk yaşam alanınızı sizin için benzersiz bir yere dönüştürebilir. Tüm yorgunluğunuzu eve döndükten birkaç saat içerisinde üzerinizden atmak için daha konforlu koltuk takımları kullanmalısınız. Seçimlerinizi değiştirdiğinizde aradaki farkı gözlemleyebileceğinize eminiz.

İşlevsel özellikler için…

L koltuk modellerinin en sevilen özelliklerinden biri farklı modüllere ayrılabiliyor olmasıdır. Yani aldığınız köşe koltuğu odanızın şekline ve alanın genişliğine göre farklı şekillerde kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Klasik bir ‘L’ görünümü elbette küçük alanlar için en ideal şekil olacaktır. Ancak daha geniş bir alanda kullanacaksanız ‘U’ şeklini de verebilirsiniz. Tabi ki tercih ettiğiniz takım bu şekilde kullanıma uygunsa…

Rahat bir uyku için…

Sık sık misafir ağırlıyor ya da bazı günler oturma odanızda televizyon izlerken uyumak istiyorsanız, L koltuklar sizin için de misafirleriniz için de rahat bir uykuyu mümkün kılacaktır. Çift kişilik yatak konforu sunan bu koltuklar, kolaylıkla açılabildiği için dar bir alana sahip olsanız bile işinizi kolaylaştırır. Hillary Köşe Takımı gibi yataklı bir koltuk takımı tercih ettiğinizde, tek bir hamleyle uyku alanınızı hazırlayabildiğinizi göreceksiniz.

Hillary Köşe

Alanı daha iyi kullanmak için…

Dar alanlarda koltuk takımı seçimi son derece önemlidir. Çünkü geniş yapılı bir koltuk tercih edildiğinde zaten kısıtlı olan bir alan çok daha konforsuz hale dönüştürülebilir. Bu nedenle küçük odalarda daha fonksiyonel koltuklara yer vermek akıllıca olacaktır. L koltuk seçenekleri yine bu konuda çok iyi bir kurtarıcı durumunda. Köşe koltuk modelleri içerisinden kullanmak istediğiniz ortamın genişliğine uygun şekilde bir seçim yapabilirsiniz. İki çekyat ve birer tekli koltuktan oluşan bir takım kullanmayı tercih ettiğinizde dar bir odada sıkışık bir ortam yaratmış olursunuz. Bu hem ortamda rahat hareket edilmesini engeller hem de ruhsal olarak kötü hissetmeye neden olur. Dar alanları daha ferah ve kullanışlı hale getirmek için köşe koltuk seçeneklerini değerlendirmelisiniz.

Daha ekonomik bir seçim yapmak için…

Modern bir ev dekorasyonu yapmak istiyor ancak bunu yaparken daha ekonomik seçenekleri değerlendirmek istiyorsanız, yine L koltuk modellerine göz atmalısınız. Standart koltuk takımlarına göre çok daha uygun fiyatlarla sahip olunabilen köşe takımı modelleri, modern bir atmosfer yaratmak için de tek başına yeterli olacaktır. Oturma odası için de salon için de uygun bir köşe bulmak mümkün!

Neden L koltuk sahibi olmanız gerektiği konusunda 5 geçerli sebebi sunduk. Bunlar dışında sebepler gözetiyorsanız bunları bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin. Aşağıdaki yorum alanı bunu paylaşmanız için oldukça uygun! Anlık dekorasyon önerilerini kaçırmamak için sosyal medyada da bizi takip edin!