Üçlü koltuğu buraya mı koymalıydım, yoksa televizyonun karşısına mı? Bu berjer burada çok iyi olmadı sanki? Televizyon konsolunu biraz daha sağa mı kaydırsak? Bu ve bunun gibi sorular kafanızı fazlasıyla karıştırıyorsa oturma odası dekorasyonu yaparken işinizi kolaylaştıracak çözümler için bu yazıyı biraz daha dikkatli okumalısınız.

Oturma odası tasarımı yaparken televizyonu nereye koyacağınızı bilmiyor, koltukları nasıl konumlandırmanız gerektiğinden emin olamıyor musunuz? FurnishedUp tarafından bu konuda hazırlanan infografiği görmeniz gerek. Herkesin oturma odasını dekore ederken pratik şekilde karar vermesine yardımcı olacak olan bu infografik, kullanıcıların kişisel ihtiyaçlarına göre yapmaları gereken tercihlerde yol gösterici oluyor. Örneğin, oturma odanızdaki belirli bir odak noktasına dikkat çekmek istiyorsanız; kitaplık, şömine, TV ünitesi veya fantastik bir köşe gibi, buna uygun şekilde oda tasarımı yapma konusuna iyi bir yönlendirici.

Oturma Odası Dekorasyon Rehberi

Grafikten de anlaşılacağı üzere oturma odası dekorasyonu yaparken belirlemeniz gereken ilk unsur odak noktası. Neyin odak noktası olmasını istediğinize karar verin ve eşyalarınızın yönünü ona doğru çevirmeye başlayın. Televizyon konsolunun odak noktası olmasını istediğinizi varsayarsak bütün eşyalarınızı ona göre yönlendirmeniz gerekecek. Konuklarınızla birlikte televizyon izleyerek eğlenceli anlar geçirmek istediğiniz zamanlar için kullanışlı ve modern bir üniteye ihtiyacınız olacak. Modern tasarımı ile dikkat çeken Flemens TV ünitesi iyi bir seçenek olabilir. Odanın geniş duvarına üniteyi yerleştirdikten sonra, üçlü koltuğunuzu tam karşısına, tekli koltuklarınızı ise bir çember oluşturacak şekilde koltuğun iki yanına çapraz olarak yerleştirebilirsiniz. Her ne kadar bizim ev dekorasyon tarzlarımız içerisinde çapraz konumlandırılan, çember şeklinde tasarlanan odalar çok görülmüyor olsa da bunun daha doğru ve alışılması gereken bir stil olduğunu söyleyebiliriz.

Flemens TV Ünitesi

Koltuk takımınızı bir çember şeklinde konumlandırdığınızda misafirlerinizi ağırlarken de daha sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz. Bir dairenin etrafında bir araya gelmek her zaman daha sıcak bir ortamın oluşmasına olanak sağlar. Vilevu koltuk takımını kullandığınızı varsayarsak, üçlü koltuğu berjerlerle birlikte çember haline getirebilirsiniz. Farklı tasarımı ile beğeni kazanan Vilevu koltuk takımı, sadece görselliği ile değil kullanışlı formuyla da beğeninizi kazanmayı başaracaktır.

Çocuk Dostu Oturma Odası Dekorasyonu

Çocuk dostu bir oturma odasına sahip olmayı planlıyorsanız, yetişkinler ve çocuklar için ayrı bölgeler oluşturmalı ve bu bölgeleri korumalısınız. Oturma odasında yer verdiğiniz bazı eşyaları, çocuk alanı ve yetişkinlerin konuşma alanı arasında bir ayrım oluşturmak için kullanılabilirsiniz.

Çocuk Dostu Dekorasyon

Çocuklar için oturma odasında bir oyun alanı oluştururken, kurallar koymayı da ihmal etmeyin. Eğer oturma odasında gereksiz bir dağınıklık görmek istemiyorsanız, oluşturduğunuz doğal sınırdan diğer tarafa hiçbir şekilde oyuncak geçirmeyecekleri konusunda anlaşabilirsiniz. Böylece ani gelen bir misafiriniz olduğunda oturma odanızı toparlamakla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Dengeli Bir Oturma Odası Dekorasyonu

Bazen de oturma odası dekorasyonu yaparken istediğiniz şey herhangi bir odak noktası oluşturma değil, her şeyi dengede tutmaktır. Koltukları karşılıklı yerleştirerek odak noktası oluşturmadan yapacağınız tasarım, sohbet ortamı oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. Evinizin en sosyal alanı olan oturma odasında aile üyeleriyle ya da misafirlerinizle daha fazla sohbet etmek, daha sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak istiyorsanız, bu tasarım fikri hoşunuza gidecektir.

Dengeli Bir Dekorasyon

Konforlu, düzenli ve şık bir oturma odası dekorasyonu yapmak istiyorsanız, koltuklarınızı karşılıklı olarak konumlandırmak sizin de hoşunuza gidecektir. Dengeli bir oturma odası için koltuklarınızı orta sehpanın etrafına yerleştirebilirsiniz. Üçlü ve ikili koltukları karşılıklı yerleştirebilir, sehpanın kısa kenarlarında da karşılıklı olarak berjerleri konumlandırabilirsiniz. Dengeli görünüme ve nötr bir tasarıma sahip oturma odasında kullanmak için Marlon koltuk takımı da iyi bir seçenek olacaktır. Ürün sayfasını ziyaret ederek takım hakkında detaylı bilgi edinebileceğinizi unutmayın!

Keyifli Davetler için Modern Oturma Odası Dekorasyonu başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.