Çocuğunuzun odası için çocuk odası takımı baktığınız günler daha dün gibi aklınızdayken, oğlunuz ya da kızınız büyüdü bile… Artık genç olduğuna göre genç odası takımı bakmanın zamanı geldi. Oyuncaklar yerini kitaplara bırakmaya başladı. O zaman genç odası dekorasyon önerileri için fikir almanın tam zamanı. Gençlik, yetişkinlik ile çocukluk arasında ara bir dönem olduğu için tercih yapmak belki sizi biraz zorlayabilir. Ancak, merak etmeyin size vereceğimiz dekorasyon önerileri ile bu işin üstesinden keyifli bir şekilde gelebileceksiniz.

Ev dekorasyonunda olduğu gibi işe öncelikle oda büyüklüğü, duvar ve zemin incelemesi ile başlayabilirsiniz. Daha sonra genç odası takımını planlayabilirsiniz. Halı, aydınlatma ve perde seçimini de tamamladıktan sonra son olarak aksesuarlarla küçük dokunuşlarda bulunabilirsiniz. Seçimlerinizde çocuksu çizgilerden uzaklaşmaya dikkat edin. Çok güzel bir genç odası dekorasyonu yapacağınıza eminiz.

 

Konseptinizi Belirleyin

 

 

Genç odası dekorasyonu i̇çin öncelikle konsept belirlemelisiniz. Konsept belirlerken çocuğunuzun kişisel zevklerine odaklanın. Uzaya mı ilgisi var, sporu mu seviyor yoksa hayvanlardan mı hoşlanıyor? Konsepti belirledikten sonra genç odası halı seçimi, perde seçimi ve avize seçimi çok daha kolay olacaktır. Örneğin, çiçeklere ilgisi varsa eğer, renk ve desen tercihlerinizi bu yönde yapabilirsiniz.

 

Parça Parça Almak Yerine Takım Tercih Edin

 


Relax Genç Odası

Genç odası mobilyası seçiminde takım tercih edebilirsiniz. Genç odası mobilyalarını parça parça da alabilirsiniz ancak takım olarak almak hem işinizi kolaylaştırır hem de odanın derli toplu durması için güzel bir imkan yaratır. Genç odası takımları birbiri ile uyumlu olduğundan bütünlük sağlar ve odada güzel bir dekorasyon yaratır. Çalışma masası, giysi dolabı, komidini, şifonyeri, kitaplığı, yatak başlığı ve bazası birbiriyle tam bir ahenk yakalayabilirsiniz. Çocuğunuz dağınıksa eğer genç odası mobilyalarının takım olması işinize yarayacaktır.

 

Halı, Perde ve Aksesuarların Uyumuna Dikkat!

 

Konsepti belirlediyseniz ve genç odası takımını seçtiyseniz artık sıra genç odası aksesuarlarına ve yan parçalara geldi demektir. Bu noktada genç odası dekorasyonunda bir diğer önemli unsur da uyum. Özellikle halı ve perde uyumu odanın havasını baştan sona değiştirecektir!

 

Aksesuar seçiminde ise çocuğunuzun ilgi alanını ön planda bulundurmaya ve seçtiğiniz konseptle uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Örneğin, belirlediğiniz konsept uzaysa, odasına teleskop alabilirsiniz. Aynı şekilde eğer sporla ilgileniyorsa dekoratif bir basketbol potası kullanabilirsiniz. Bu hem odanın dekorasyonu için önemlidir, hem de çocuğunuzun ilgi alanını destekleyeceği için faydalıdır.

 

Renklerin Önemli Bir Yeri Var

 

Çocuk odası konseptinden genç odası konseptine geçerken renklerin önemini atlamayın! Evet çocuğunuz artık barbie bebekli perdeleri, araba resimli halıları beğenmiyor ama unutmayın ki, onun hala bitmek bilmeyen bir enerjisi var. Bu enerjiyi odasına doğru yansıtmak gerekiyor. Bu nedenle yatak örtüsü, avizesi ve aksesuarları renkli olabilir.  


Hillary Genç Odası

Genç odası dekorasyonunu planlarken odanın kapısını açtığınızda size genç bir insanın odası olduğu izlenimini verdiğinden emin olmalısınız. Genç odası öncelikle çocuğunuzun kişiliğini yansıtmalı ve odasında ona keyifli vakit geçirmeli. Güzel bir dekorasyonla çocuğunuza keyifli zamanlar geçireceği bir oda armağan edebilirsiniz.

 

BONUS: Genç odası takımı seçerken Konfor Mobilya’nın gençlere özel hazırladığı Relax Genç Odası’nı inceleyebilirsiniz. Çekmeceli karyolası sayesinde dağınıklığı kolaylıkla toparlayabilir, keyifli tasarımını çeşitli aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.