Yaşam alanlarınız size sıkıcı gelmeye başladıysa, köklü bir değişiklik yapmanın da zamanı gelmiş olabilir. Artık evinizde farklı bir havanın hakim olmasını istiyorsanız, farklı dekorasyon tarzları benimseyebileceğiniz seçenekler içerisinde yer alabilir. Dünyadan dekorasyon trendlerine göz atarak, aslında yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz ve çok da zor olamayacak tasarımlara imza atabilirsiniz.

Ev dekorasyonu söz konusu olduğunda birçok kişi bunun hem çok zahmetli hem de çok masraflı olacağını düşünür. Aslında doğru seçimler yapıldığında zannettiğiniz kadar zor olmayabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz yeni dekorasyon trendleri ve tasarımları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İhtiyaçlarınıza ve beklentilerinize uygun dekorasyon önerileri ve mobilyalarla, hayallerinizi süsleyen evi gerçek kılabilirsiniz.

En Popüler Dekorasyon Tarzları

Son dönemde oldukça farklı dekorasyon stilleri hayatımıza girmeye başladı. Bunları takip ederek evinizi hem çok şık hem de çok modern hale getirmeniz mümkün. Bunlara biraz yakından bakacak olursak, Typo dekorasyon stili ile başlayabiliriz.

Typo dekorasyon stili

Ev dekorasyon tarzları içerisinde geçtiğimiz yıl dikkat çekmeyi başaran stillerden biri de Typo dekorasyon stili, aslında hepimizin ilgisini çekmeyi başaran tarzlardan biri oldu. Dünya trendleri arasında kendisine yer bulan Typo, ortamda ilham verecek bir unsur bulundurmayı gerektiriyor. Zaman geçirmekten keyif aldığınız mekânları düşünün. Mutlaka duvarlarında motive edici tablolar yer alıyordur. Notlu aksesuarlarla oldukça keyifli bir hale getirilen bu ortam, düşünce yapınızı bile etkileyerek ilham verebilir. İşte bu stili evlerinize yansıtan Typo dekorasyon stili, salon ya da oturma odası dekorasyonu yaparken daha konforlu ve özgür alanlar yaratmaya olanak sağlıyor. Bu stili yansıtmak için motive edici notların yer aldığı tablolar, paspaslar ya da farklı tasarımlara sahip aydınlatıcılar kullanabilirsiniz.

Biraz salaş, ama bir o kadar da farklı görünen Typo dekorasyon stili ile genç ve dinamik bir ortama sahip olmanız mümkün. Eğer buna uygun bir ev dekorasyonu gerçekleştirmek istiyorsanız, köşe koltuk takımlarını kullanabilirsiniz. Bu ortama daha spor ve modern bir koltuk takımı daha uygun olacağı için, Carpinus koltuk takımı iyi bir seçim olabilir. Özel tasarımı ile dikkat çeken Carpinus, detaylarındaki şıklığı ve pastel renkleri ile dikkat çekiyor. Kaliteli kumal dokusu ve spor bir görünüm kazanmasını sağlayan dikişleri ile kullanıcılarından tam not almayı başaran Carpinus’u arzu ettiğiniz modülleri tercih ederek satın alabilir, yaşam alanlarınız için uygun bir stil yaratma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Hygge dekorasyon stili

Connie Yemek Odası

Son dönemin en gözde dekorasyon stillerinden biri de Hygge! İskandinav kültüründe kendisine fazlasıyla yer edinen Hygge akımı, yaşam alanlarında yalınlıktan haz alanlara hitap ediyor. Az eşya kullanmayı tercih ediyor, mümkün olduğunca fonksiyonel ürünlerle yaşam alanlarınızı konforlu hale getirmek istiyorsanız, dekorasyon tarzları içerisinde size en çok hitap eden Hygge olacaktır. Basitliğe önem verenlerin favorisi olmayı başaran Hygge, özellikle dar alanlarda mobilyalardan maksimum fayda sağlamaya fırsat veriyor.

Dar alanlar için de en ideal dekorasyon stili olan bu akım, İskandinav evlerinin büyüleyiciliği yansıtmak istediğiniz anlarda hoşunuza gidecek. Tabi bu akıma ayak uydurmak için mümkün olduğunca açık renk seçiminde bulunmak gerektiğini unutmayın. Beyaz hygge akımının olmazsa olmazı. Eğer buna uygun bir yemek odası arayışı içerisindeyseniz, beyazın asaletini yansıtan görünümü ile Connie yemek odası değerlendirebileceğiniz seçeneklerden biri olabilir. Zarif stili ile dikkat çeken Connie, özel tasarımı ile salonlar için oldukça uygun bir seçenek olacaktır.

Contry dekorasyon stili

Mobilyalarda doğal ahşabın yükselişi dikkatinizden kaçmış olamaz. Geçtiğimiz yıl yükselişe geçen doğal ağaç trendi yine gözde stillerden biri. Yaşam alanlarınızda biraz daha doğal görünüm ve ahşap ağırlıklı tasarım hayali kuruyorsanız, İngiliz kültürünü hatırlatan Country dekorasyon stili beklentilerinize cevap verebilir. İngiliz kır evlerinin hatırlatan bu stilin olmazsa olmazlarından birinin de çiçekli desenler olduğunu unutmayın. Küçük çiçek desenlerinin bulunduğu koltuk döşemeleri hoşunuza gidebilir diye düşünüyoruz.

Minimal dekorasyon stili

‘Az eşya, çok huzur’, bu tasarım stilinin anlayışı budur. Minimum alanlardan maksimum fayda sağlamaya imkan tanıyan minimal stiller, eşya kalabalığına yer tanımıyor. Bu dekorasyon stilini gerçekleştirmeden önce evdeki kullanılmayan eşyalardan kurtulmak gerekiyor. Evinizde kalabalığa neden olan bütün eşyalardan kurtulun ve yeni bir tasarım için kapılarınızı aralayın.

Chopin Koltuk Takımı

Ev dekorasyon tarzları içerisinde belki de 2018’in en gözde seçeneklerinden biri olan minimal dekorasyonlarda, mobilyalarda da aynı stili korumak gerekiyor. Konfor koltuk takımı seçenekleri içerisinde yerini alan Chopin koltuk takımı minimal dekorasyon için kullanılabilecek modellerden biri. Minimal dekorasyonda eşya kalabalığına yer olmadığı için koltuk takımı ve TV ünitesi dışında ortamda pek fazla unsura yer vermemeniz gerekecek. Sehpa ve aydınlatıcı dışında yer kaplayacak aksesuarlardan uzak durmanızı öneririz. İnce formu ile ideal bir görünüme sahip olan Chopin, tam olarak bu dekorasyonda kullanıma elverişli bir model. Üstelik farklı renk seçeneklerine de sahip. Ürün sayfasını ziyaret ederek detaylıca inceleme şansına sahip olabilirsiniz.

Minimal ev dekorasyonu konusunda daha önce detaylıca hazırlanmış olan blog içeriklerimizi inceleyebilir, siz de önce çıkan dekorasyon tarzları hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.