Harika bir ev dekorasyonunun olmazsa olmaz dokunuşudur bitkiler. Yeşil rengiyle adeta girdiği ortama huzur verir. Ev içindeki enerjiyi artırır, şefkat duyguları uyandırır, duvarların arasındaki yaşamımıza güzel bir esinti getirir, yeşilin binbir tonu ile en doğal yoldan evimizi renklendirir.  İşte tüm bu artıları ve daha fazlası nedeniyle ev dekorasyonunda bitki kullanımı çok önemlidir ve mutlaka tavsiye edilir.

 

Bu noktaya kadar her şey çok güzel; evet ev bitkilerini seviyoruz ve dekorasyonumuzda kullanmaya çalışıyoruz. Ancak bakımını yapmakta zorlanıyor ve bazen elimizdeki bitkiyi öldürebiliyoruz. Kimi zaman fazla suladığımız için, kimi zaman güneş ışınlarına fazla maruz bıraktığımız için… O zaman belli ki bizim bakımı kolay ev bitkilerine ihtiyacımız var.

Konfor Mobilya olarak ev dekorasyonunuzda kolaylıkla kullanabileceğiniz bakımı kolay ev bitkilerini sizler için derledik. Çayları demlediysek, yazımızın devamını çay eşliğinde okumaya başlayabiliriz.

 

Son Zamanların Popüler Ev Bitkileri: Kaktüsler

 

Kaktüsler son zamanların keyifli dekorasyon tamamlayıcı bitkileri arasında yer alıyor. Çeşit çeşit saksılarda kullanabilirler. Aynı zamanda da hem bakımı kolay hem de faydalı bitkilerdir. Az su ile uzun süreler yaşayabilir ve etraflarındaki radyasyonu temizlerler. Bu nedenle özellikle ofislerde tercih edilirler. Evinizde de kaktüsü radyasyonun yayılabileceği yerlerde kullanabilirsiniz. Örneğin, modemin yakınına koyabilirsiniz ya da televizyon sehpasının üzerinde bulundurabilirsiniz.


Flemens Yatak Odası

Eğer yatarken cep telefonunuzu yanınızda bulunduruyorsanız, komodin üzerinde kaktüs olması sizin için faydalı olacaktır. Flemens Yatak Odası Takımı’nda bulunan ve modern çizgileriyle dikkatleri üzerine çeken komodinin üzerine toprak tonlarındaki seramik vazo ile kaktüs koyduğunuzu hayal edin. Hem şık bir görüntü sağlayacaktır hem de uykunuzda sizi radyasyondan koruyacaktır.

 

Kaktüs Bakımı Püf Noktaları

  • Sulamadan önce toprağını elinizle kontrol edin ve nemli ise sulamayı bir-iki gün geciktirin.
  • Haftada bir, bir yemek kaşığı kadar su ile sulayın.
  • Işık almasına özen gösterin, karanlık bir odada bulundurmayın.
  • Sıcak bir odada yaprakları daha yeşil olacaktır. Oda sıcaklığına özen gösterin.

 

Uzun Süre Susuz Kalabilen: Sukulentler

 

Bitkilerinizi sulamayı unutuyorsanız veya sürekli seyahate çıkıp eve fazla zaman ayıramıyorsanız sukulent tam olarak size göre! Sukulentler suyu bünyelerinde tutabiliyorlar ve doğada çeşit çeşit sukulent bulunuyor. Dilerseniz çiçekli modellerini dilerseniz de sadece yeşil yapraklı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Kaktüs bitkilerinde olduğu gibi radyasyonu alma özelliğine sahip olan sukulentleri renkli ve küçük taşlarla dekore edebilirsiniz. Dekoratif malzemelerle süslenen sukulentler salon sehpalarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle orta sehpanızın üzerinde kullanabilirsiniz. Çok şık bir görüntü sağlayacağına eminiz.    

Sukulent Bakımı Püf Noktaları

  • Direk güneş ışığı almayan bir noktada bulundurun.
  • İki haftada bir sulayabilirsiniz, sulamadan önce toprağının nemini kontrol etmenizde fayda var.
  • Çok sıcak ortamlar yerine oda sıcaklığını tercih edebilirsiniz.

 

Gerçek Aşkı Temsil Eden: Aşk Merdiveni

 

Bir rivayete göre aşk merdivenleri gerçek aşkın bulunduğu yerlerde hiç solmazlarmış ve gergin ortamlar büyümesine zarar verirmiş. Bu rivayet doğru mu bilmiyoruz ama bakımı kolay salon bitkileri arasında yer aldığına eminiz. Evinizin güneş alan herhangi bir noktasında bulundurabilirsiniz. Fazla güneş ışığı yapraklarını kurutacağı için tercih edilmez. Rüzgar yapraklarını yıpratacağı için esen yerlerde bulundurmamakta fayda var.


Bass Yemek Odası

Ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan aşk merdivenini yemek masanızın üzerine koyabilirsiniz. Böylece hem salonunuza yumuşak bir hava katacak, hem de yemek masanızı daha şık gösterecektir. Saksısı koltuk takımı ile uyumlu bir aşk merdivenini modern bir yemek masası üzerinde hayal edin. Sizce de çok güzel değil mi?

 

Aşk Merdiveni Bakımı Püf Noktaları

  • Kış aylarında günde bir, yaz aylarında ise günde iki kere sulayın.
  • Sulama miktarını aşk merdiveninin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hızlıca kökleneceği için orta boy bir saksı tercih etmenizde fayda var.
  • Işık alan bir noktada bulundurun.

 

Beyaz Bir Güzellik: Barış Çiçeği

Yeşil yapraklar ile beyaz renginin mükemmel bir birleşimi olan barış çiçeği iç mekan süs bitkileri içinde sıklıkla  tercih ediliyor. Bakımı da oldukça kolay ve dayanıklı olduğu için seneler boyunca sizinle beraber yaşayabilir. Barış çiçeği ile ilgili başka güzel haber ise havayı temizliyor olması. Yapılan araştırmalar barış çiçeğinin havadaki zehirli kimyasalların temizlenmesine yardımcı oluyor. Yani hem harika bir görünüme sahip, hem de oldukça faydalı.

 

https://www.konfor.com.tr/grup/tv-unitesi/vilevu-tv-unitesi/
Vilevu Tv Ünitesi

Konfor Mobilya olarak önerimiz beyaz mobilyalar ile kullanmanız. Örneğin, beyaz TV Ünitesi’ne çok yakışacağına ve dekorasyonu tamamlayacağına eminiz.

 

 

Barış Çiçeği Bakımı Püf Noktaları

  • Haftada bir ya da iki kez sulamanız yeterli olacaktır.
  • Ortalama bir sıcaklıkta bulundurun.
  • Işık alan ortamlarda daha hızlı büyürler.
  • Senede bir kere toprağını değiştirmeniz gerekebilir.

 

İhtişamlı Bir Duruşa Sahip: Difenbafya Bitkisi

 

Eğer hayalinizdeki salon bitkisi büyük boyutlardaysa ve bakımı kolay bir şey arıyorsanız size difenbafya bitkisini önerebiliriz. Büyük ve büyüyen bir bitki olduğu için geniş odalarda kullanıma uygundur. Bu nedenle özellikle salonlarda yüksek tavanlı yerlerde tercih edilir. Son dönemin dekorasyon trendleri arasında yer alan hasır saksılar ile kullanabilir ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz.


Asprey Köşe Takımı

Salonunuza çok yakışacağını düşündüğümüz difenbafya bitkisini dinamik ve şık köşe takımı ile birlikte kullanabilir, gösterişli ve şık bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Difenbafyanın Asprey New Köşe Takımına çok yakışacağına eminiz.

 

 

Difenbafya Bakımı Püf Noktaları

  • Yaz aylarında haftada bir veya iki; kış aylarında ise toprağı kurudukça sulanması önerilir.
  • Kuruyan yaprakları belli aralıklarla budanmalıdır.
  • Güneş ışığı yaprklarının büyümesi için önemlidir.
  • Ilık su ile sulanmasına dikkat edilmelidir.
  • Rüzgar ve hava akımından uzak tutulmalıdır.