Ev dekorasyonu herkes için çok önemli. Nereye gidersek gidelim döndüğümüz huzurlu yuvalarımızın kişiliğimizi yansıtması, güzel bir dekorasyona sahip olması ve sıcacık bir hava yaşatması herkesin dileği. Birbirinden güzel mobilyalar, mobilyalarla uyumlu halı ve perde dekorasyonu derken sanki bir şeyleri gözden kaçırıyoruz. Gözden kaçırdığımız bu nokta Danimarkalıların “Hygge” dediği bir kavram olabilir mi?

Şimdi kendinize güzel bir çay demleyin ya da kahvenizi yanınıza alın… Sıcacık mutlu bir evin sırlarını açıklayan “Hygge” hakkında söylemek istediklerimiz var.

Hygge nedir?

Aslen Danimarka konsepti olan ve zamanla bütün İskandinav ülkelerini saran Hygge, şimdilerde ise tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Tam olarak çevirisi yapılamayan bir kelime olan Hygge, kavramını şu şekilde anlatabiliriz. İşten eve geldiğinizde hissettiğiniz huzur, evde kitap okurken ve sıcacık battaniyenize sarılmışken yaşadığınız mutluluk veya arkadaşlarınızla evinizde yediğiniz bir akşam yemeğindeki beraberlik hissi. Yani, evinizde yaptığınız ve size mutluluk veren o anların dekorasyonla buluştuğu noktalar.

 

Hygge Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Hygge kelimesinin ne olduğunu anladığımıza göre artık hygge dekorasyonunu evimize yansıtmanın zamanı geldi demektir. Peki, Hygge dekorasyonu nasıl yapılır? 5 madde ile muhteşem bir hygge dekorasyonu için ipuçları sizleri bekliyor…

 

1- Loş ışığın insana mutluluk verdiğini biliyor musunuz?

Konsepti evde sıcak bir hava yaratmak olan Hygge için loş bir ışıklandırma seçebilirsiniz. Evinize dekorasyon ile uyumlu aplik, armatür, lambader gibi ışıklandırmalar alabilirsiniz. Akşam olduğunda tepe lambası yerine bu ışıklandırmaları açabilir ve birbirinden güzel mumlar yakarak sıcacık bir ortam oluşturabilirsiniz.

 

Bonus: Hygge konseptinde evin güzel kokması ve o kokunun kişiye güzel anılar hatırlatması önemlidir. Mum alırken kokulu mum tercih ederek evinizde hoş kokular yaratabilirsiniz. Dilerseniz vanilyalı, dilerseniz de çiçekli kokular mumun yanması ile evinizde hoş bir koku yaratabilir.

 

2- Rahatlık ve konforu ön plana alın…

Rahatlık ve konfor hygge konseptinin olmazsa olmazıdır. Rahat bir koltuk takımı tercih etmek akıllı bir seçim olacaktır. Eğer bu konsepti sevdiyseniz, salon dekorasyonunda kesinlikle köşe takımlarını demelisiniz. Köşe takımı dekorasyona sıcak bir hava katar. Konfor tarafından tasarlanan Natello Köşe Takımı sıcak renkleri ve sevimli pufu ile Hygge konsepti için oldukça uyumlu.  

 


Natello Köşe Takımı

Bonus: Köşe koltuk takımını şirin ve sevimli battaniyeler ile kombinleyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında çok keyifli bir görüntü sağlayacağına eminiz. Yaz aylarında ise ince ve renkli pikeler ile keyifli sohbetler sizleri bekliyor.

 

3- Teknolojiden uzak, dostlarla sohbete yakın…

Hygge dekorasyonunda asıl önemli olan, evde geçirilen mutlu zamanlar yaratabilmek. Dostlarla yenilen keyifli bir akşam yemeği ve akşam yemeğinin unutulmaz sohbetleri tam olarak hygge konseptini yansıtıyor. Televizyonun kapalı olduğu, telefonlara bakılmayan sadece anın tadının çıkarıldığı zamanlar için sizde Hygge konseptini belirleyebilirsiniz.


Flemens Yemek Odası

Bonus: Flemens Yemek Odası Takımı dostlarla yaşanan keyifli zamanlar için ideal. Modern tasarımı ile günümüz dekorasyon modasını yansıtan Flemens Yemek Odası Takımı, kullanışlı yapısı ve kalitesiyle yıllar boyu mutluluklarınızı birlikte yaşamaya aday.

 

4- Hygge konsepti ile yaza hazırlanın…

Hygge, Danimarka’dan gelen bir konsept olduğu için genellikle kış aylarına uygun gibi dursa bile, yaz aylarında da oldukça kullanışlı. Aksesuarlarınızı açık tonlarda kullanarak Hygge dekorasyonunu yaza uygun bir şekilde kullanabilirsiniz.  Özellikle balkonlarınızda rengarenk çiçekler ile çok güzel bir hava yaratacağınıza eminiz.

Bonus: Balkon duvarlarını süsleyerek balkon dekorasyonunuzu çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Özellikle duvara asılan  mumluklar ile balkonunuzu ışıklandırabilirsiniz ya da küçük led lambalar ile sevimli bir görüntü elde edebilirsiniz.

 

5- Doğal malzemelerle evinizde hoş bir hava yaratın…

Doğal malzemeler son dönemlerin popüler ev dekorasyon malzemelerinden ve Hygge konsepti ile oldukça uyumlu. Bambu malzemelerden yapılan tabaklar, ahşap oyma vazolar ve daha birçok aksesuar ile evinizi Hygge konseptine hazırlayabilirsiniz.

Bonus: Doğallıktan bahsetmişken, salon bitkilerini es geçmek olmaz. Bakımı oldukça kolay olan ve bulunduğu yere huzuru getiren ev bitkileri dekorasyonu ile Hygge konsepti çok daha güzel görünecek.  

 

Hygge’nin güzel bir felsefesi var. Ev hayatında anı yaşamak, güzel anılar biriktirmek ve sıcacık bir yuva yaratmak… Umarız bu yazımız ile size ilham olmayı başarabilmişizdir. Sıcacık yuvanızda konforu daima yaşamanız dileğiyle.