Okula dönüş başladı! Sadece çocuklar için değil, aileler için de heyecan dorukta. Yeni bir eğitim-öğretim yılı, yeni bilgiler, yeni keşifler derken herkes okul hazırlıklarını tamamlama çabasında. Uzun bir tatilin ardından psikolojik olarak çocuğunuzu okula hazırlamış olabilirsiniz, peki ya uykusu hazır mı? En iyi yatak seçimini yaparak, onun kaliteli uyku çekebileceği bir odaya sahip olmasını sağlamalısınız. Uyku kalitesindeki yükselişin konsantrasyon becerisini de iyileştirdiğini göreceksiniz.

İyi Bir Eğitim için İyi Bir Uyku!

Uyku yaşamsal fonksiyonlarımızı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmemiz ve tabi ki sağlıklı düşünebilmemiz için kritik bir etken. Uzmanların önerisi her gün deliksiz bir şekilde 8 saat uyumak. Uyku süresi her yaş grubunun ihtiyaçlarına göre farklılıklar gösterse de özellikle öğrencilik hayatı devam eden herkesin uygu düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü uykusuzluk hali, zihinde yarattığı tembellik nedeniyle detayları görememeye, hatalara karşı körleşmeye sebep oluyor. Uykusunu almadan sabahın erken saatinde okula giden bir öğrenci, verimli bir ders geçiremediği için bu durum ister istemez birçok bilgiyi kaçırmasına neden oluyor.

Çocuğunuzun sabah kaçta kalkması gerektiğini bilmeniz, akşam kaçta yatması gerektiğine karar vermenizi de kolaylaştırır. 8 saat uykuyu standart kabul ederek yatış saatine karar vermeli ve bunun için alışkanlık kazanmasını sağlamalısınız. Okul açılmadan bir hafta öncesinde bu düzene alıştırmaya çalışmak, okul açıldıktan sonraki ilk günleri çok daha kolay atlatmasına olanak sağlayabilir. Onlara kaliteli bir uykunun vücut ve beyin fonksiyonları üzerinde ne gibi etkiler yarattığını anlatmanız, yeni uyku düzeni için daha kolay ikna olmalarını da sağlayacaktır.

Janine Genç Odası

Odası ve Yatağı Onun için Uygun mu?

Onu erken yatması için ikna ettiniz. Peki, sizce odası ve yatağı bunun için yeterince elverişli durumda mı? Çok fazla eşyanın yer aldığı, karanlık bir oda ve artık deforme olmaya başlayan bir yatak… Bu şartlar altında ne kaliteli bir uyku ne de iyi bir çalışma alanı söz konusu olabilir.

Ebeveynlerin ilk olarak yapması gereken şey çocuğuna uygun bir genç odası hazırlamak olmalı. Önce onun kişisel ihtiyaçlarına uygun, konforlu ve özgür alana sahip olabileceği bir oda dekore etmelisiniz. Sonrasında ise rahat etmesini sağlayacak bir yatak seçiminde bulunmalısınız. Genç odası takımı aldığınız sırada, onun ölçüsüne uygun olan yatak seçenekleri de sunulacaktır. Bunlar içerisinden çocuğunuzun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yatağı tercih edebilirsiniz. Yatak seçimi sırasında bizzat çocuğunuzun da orada bulunması, direkt onun beklentilerine uygun bir seçim yapmanızı kolaylaştırır.

Lenoy Yatak

Rahat ve kaliteli bir uyku için özel olarak tasarlanmış olan Lenoy Yatak gibi bir seçimde bulunduğunuzda, çocuğunuz için doğru tercihi yaptığınızı fark edeceksiniz. Daha iyi bir uyku için vücut yapısını destekleyici özelliği bulunan Lenoy ve Konfor kalitesi ile üretilen diğer yatak modelleri hakkında fikir edinmenizi öneririz.

Uyku sadece çocuklar için değil, her yaştan birey için önemlidir. Yatak seçiminin yanı sıra, yatak odası dekorasyonu da uykunuzu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle “Uyku Problemleri Yaşayanlar için İdeal Yatak Odası Tasarımları” başlıklı yazımıza göz atmanız faydalı olabilir.