Eğer siz de dekorasyon dünyasının trendlerini takip etmek ve en son trendlerden beğendiğiniz mobilyalarla dekorasyonunuza yeni bir hava katmak istiyorsanız işte 2019’da çok seveceğiniz yepyeni mobilya trendleri ve ev dekorasyon fikirleri!

Evinizi yeni bir döneme hazırlarken bazı değişiklik ve yenilikler yapmak isteyebilir, mobilya trendleri ya da renkler hakkında ilham verecek fikirlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Tıpkı giyim modası gibi dekorasyon dünyasının da her yıl yenilenen bir modası ve trendleri var. Bu noktada ev dekorasyonunda en çok ön plana çıkan ve dönemsel olarak yenilenen ürünlerin başında mobilyalar gelmektedir. Genel mobilya tasarımlarından, mobilyalarda kullanılan malzemelere, kumaş çeşitlerinden, renklere ve desenlere kadar pek çok detay trendleri yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Gelin şimdi hep birlikte 2019’da mobilya seçiminizi yaparken size alternatif fikirler sunabilecek trendleri inceleyelim:

2019’un Favori Renkleri

2019’un en çok öne çıkacak renklerinin başında sevgiyi ve sıcaklığı, mercan resiflerinin büyüleyici tonlarıyla evinize taşıyacak olan “canlı mercan” geliyor. Pek çok farklı tonla kombinleyebileceğiniz canlı mercan ile evinizi hem ferahlatacak, hem de zarif bir rahatlık hissi oluşturabilecek dokunuşlar için 2019 Yılının Rengi: Canlı Mercan yazımızı okuyabilirsiniz.

Canlı mercan tonlarının yanında yılın öne çıkan diğer rengi ise gri ve tonları. Gri yapısı sebebiyle rahatlıkla kullanılabilen bir renktir. Açık renk koltuk takımları arasında modası geçmeyen renk olan gri ve tonları 2019 koltuk modelleri arasında da sıkça yer almaktadır.

Özellikle oturma alanlarınızda tercih edebileceğiniz gri; hem ana renk, hem de arka plan rengi olarak rahatlıkla kullanılabileceğiniz nötr bir ton. Grinin avantajlı yanlarından bir diğeri de mavi veya bej gibi farklı renk tonlarına bürünebilmesidir. Bu yapısıyla dilerseniz koltuk takımınızın tamamını gri tonlar ile dizayn edebilir, dilerseniz de yalnızca berjerlerinizde ya da tamamlayıcı parçalar olan aksesuarlarınızda griyi tercih ederek oturma alanlarınızda farklılıklar yaratabilirsiniz. Açık renk koltuk takımlarını daha koyu renkte olan Furion Berjer modeli ile kombinleme yapabilirsiniz.

Carpinus Yatak Odası

Yatak odanızın dekorasyonunda ise trendleri yakalarken aynı zamanda sakin ve dingin bir etki yaratmak için pastel tonları tercih edebilirsiniz. Özellikle mavi ve yeşilin pastel tonları 2019’un en trend yatak odası renkleri arasında yer alıyor. Yatak odası takımınızı seçerken de ahşabın doğal sakinliğini odanıza yansıtacak, konfor düzeyi yüksek Carpinus Yatak Odası ‘ndan ilham alabilir, yatak odanıza daha modern ve zamansız bir görünüm kazandırabilirsiniz.

2019 Mobilya Trendi: Zamansız Çizgisiyle Retro

Retro, her dönem olduğu gibi 2019’da da popülerliğini koruyarak hem yaşam alanlarınıza nostaljik bir atmosfer katmaya, hem de geniş uyum çeşitliliği sunmaya devam edecek. Retro eşyalarınızı ister modern, ister rustik, isterse de farklı tarzda döşenmiş evlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Özellikle salonlarınız retro tarzı evinize en iyi yansıtabileceğiniz alanlardan başında geliyor. Haris Yemek Odası gibi retro esintiler taşıyan bir modelden ilham alarak salonlarınızda nostaljik bir etki yaratabilirsiniz.

Senenin bir diğer modası ise doğallığın simgesi olan ahşap mobilyalar. 2019’un trend renklerini ahşap mobilya tercihlerinizle birleştirerek mükemmel renk uyumları evinize taşıyabilirsiniz. Siz de evinizde ahşabın doğallığıyla sakin ve sıcak bir hava yakalamak istiyorsanız, Espanse Koltuk Takımı gibi bir model ile bu kusursuz uyumu yakalayabilirsiniz.

2019 yılı modasına ait mobilya, renk ve aksesuar fikirleriyle, göz alıcı bir dekorasyon tarzını yaşam alanlarınıza taşıyabilir, ufak dokunuşlarla şaşırtıcı değişimlere tanıklık edebilirsiniz.