Her ne kadar salonun gölgesinde kalıyor olsa da ev dekorasyonuna en çok dikkat edilen noktalardan biri de yatak odası dekorasyonu oluyor. Sağlıklı bir uyku üzerinde fazlasıyla etkili olan yatak odası tasarımı, doğru seçimler yapılmadığında güne kötü başlanmasına bile neden olabilir. Kendinizi karanlık ve boğucu bir odada uyanmış olarak hayal edin. Gün içerisinde ihtiyacınız olan bütün enerjiyi yatağınızda bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Ne uyumak ne de dinlenmek için uygun olmayan bir dekorasyon stili, etkileyici görünse bile aradığınız huzuru sağlamadığı için rahatsızlık hissine neden olacaktır. Peki, ne yapmak gerekir?

Bazı püf noktalara dikkat ederek yatak odası dekorasyonu iyileştirilebilir. Tabi ki bunda tercih edilen yatak odası modelleri de etkilidir. Öncelikle odanız için uygun boyutta ve tabi ki kullanışlı olacak şekilde bir yatak odası seçiminde bulunmalısınız. Sonrasında ise renk uyumu ve aksesuar seçimine dikkat ederek daha iç açıcı bir ortam oluşturmayı başarmak. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için şöyle bir püf noktalar listesi hazırladık:

Yatak Odası Dekorasyonu için Püf Noktalar

  • Küçük metrekareli bir odaya sahipseniz, küçük boyutlarda yatak odası modelleri içerisinden seçimde bulunun.
  • Sürgülü kapaklı ya da köşeli gardırop modelleri küçük yatak odaları için daha kullanışlı olacaktır. Kapak açılım payı bırakılmasına gerek kalmayan sürgülü dolaplar, küçük odalarda daha geniş bir özgür alanın bırakılmasına izin verir.
  • Eğer yeterince aydınlık bir ortama sahip değilse, beyaz ve krem gibi açık renklerde yatak odası takımlarını tercih etmek, odanın aydınlanmasına olanak sağlar.
  • Bazalı bir yatak seçiminde bulunmak, ortamda meydana gelebilecek dağınıklığın ortadan kaldırılabilmesine büyük ölçüde katkıda bulunur.
  • Yatak odasında ayna kullanımı alanın daha geniş görünmesine olanak sağladığı için, aynalı gardırop seçeneklerinden yararlanılabilir.
  • Yer döşemesi ve duvarlarda açık renkleri tercih etmek modern bir görünüm kazanmasına olanak sağlar.
  • Yatak odası dekorasyonu için lambader kullanımı ortamı daha aydınlık hale getireceği gibi, daha modern bir tasarıma sahip olmasına da izin verir.
  • Yatak odasında beyaz ışık kullanmak da ortamı daha ferah hale getireceği gibi, dinlenmek istediğiniz anlarda konfor sağlar.
Ayer Yatak Odası

Kusursuzca Dekore Edilmiş Yatak Odası Seçenekleri

Yatak odası dekorasyonu konusunda ilhama ihtiyacınız varsa, sizin için sıraladığımız birbirinden farklı tasarım örneklerini incelemenizde yarar var. Merak etmeyin, sadece fotoğraflarını paylaşmakla yetinmeyeceğiz. Sebepleriyle birlikte tercih edilen yatak odası takımları ve aksesuarlar hakkında fikir de vermeye çalışacağız.

Sade ve doğallıktan hoşlananlara…

Yatak odasında hayal ettiğiniz şey sade, doğal ve huzurlu bir atmosferse, bu şekilde bir yatak odası dekorasyonu iyi bir seçim olabilir. Bass yatak odası takımının tercih edildiği bu dekorasyonda ahşap ve kremin uyumu dikkat çekiyor. Tamamen doğal ahşap görünümüne sahip olan mobilyalar, ortamın huzurlu görünmesi konusunda oldukça etkili. Şifonyer, komodinler ve yatak başlığında kullanılan krem renkler, odanın tasarımına canlılık ve modernlik kazandırmış. Ayrıca şık bir yatak başlığının tercih edilmiş olması da ortamın havasını başlı başına değiştirmiş.

Bu yatak odası dekorasyonu çeşitli aksesuarlarla da hareketlendirilmiş durumda. Komodin üzerinde kullanılan dekoratif fanuslar, yatak başlığı üzerinde konumlandırılan şık tablo ve lambader, bu ortam için tam anlamıyla uygun aksesuar seçenekleri. Ev tekstili ürünlerinde de yünlü dokuya sahip ve açık renk seçeneklerin tercih edilmesi, ortamı daha ferah kılmış. Yatak üzerinde yer verilen koyu renk yastıklar ise, modern tasarıma yapılan güzel bir dokunuş olarak karşımıza çıkıyor. Bu dekorasyonda mobilya ve yer döşemesinin uyumumda gözden kaçmıyor.

Seçkin ve gösterişli bir duruş…

Yatak odası dekorasyonunda beklentisi yüksek olanların ilham alabileceği bir seçenek. Cibinlik detayıyla dikkat çeken bu tasarım, özellikle yeni evlenecek olan çiftler için tercih edebilecekleri seçeneklerden biri olabilir. Yatak odası modelleri içerisinden Lori yatak odası takımının kullanıldığı bu dekorasyon stili, küçük metrekareli yatak odaları için oldukça ideal. Kullanışlı ve küçük boyutlarda tasarlanan parçaları, her ortamda kolaylıkla konumlandırılabilir. Cibinliğini kullanabilmek için rahatça yaslayabileceğiniz bir duvarın bulunması yeterli. Gardırop ve şifonyer gibi unsurları da diğer alanlarda kolayca konumlandırabilirsiniz. Seçkin ve biraz da gösterişli bir duruşa sahip olan bu dekorasyon stilinde, yatakta bulunan çiçek detayları beğeni kazanıyor.

Pembe ve kremin uyumuna rastladığımız bu yatak odası, yeşilin tonları ile hareketlendirilmiş. Odanın köşesinde bulunan cam vazo ve şifonyer üzerinde bulunan aksesuarlar, yatak üzerinde konumlandırılan yastıklarla uyum içerisinde. Ev tekstili ürünlerinde de aynı ton yeşile de yer verilmiş olması, dekorasyonda bütünlüğü sağlamış. Siz de yatak odası dekorasyonu yaparken bu tarz seçimlerde bulunabilirsiniz.

Şehir yaşamında en ideali…

Büyükşehirlerde yaşamanın dezavantajlarından biri de küçük metrekareli evlerde yaşamak zorunda kalmak. Böyle durumlarda geniş bir hareket alanına sahip olabilmek için, uygun boyutlarda mobilya seçiminde bulunmak gerekiyor. Tam olarak buna göre tasarlanmış bir yatak odası takımının kullanıldığı bu dekorasyonda, gardırop kapağının tamamen ayna kaplı olması, ortamın daha geniş ve ferah görünmesine olanak sağlamış.

Nanty Yatak Odası

Yukarıda da söylediğimiz gibi küçük yatak odalarında kullanılması gereken mobilyalar, beyaz ağırlıklı olan açık renk mobilyalardır. İşte bu tür yatak odası modelleri içerisinde Nanty de yer alıyor. Nanty yatak odası takımının tercih edildiği bu dekorasyon stilinde, dar görünmesi muhtemel bir alan oldukça ferah ve geniş görünüyor. Gardıropta sürgülü kapağın tercih edilmesi de hareket alanının kısıtlanmasını engellemiş.

Yatak başlığında kullanılan kahverenginin sarı ve diğer kahve tonlarıyla yakaladığı uyum da oldukça etkileyici. Yatak odanıza modern bir görünüm kazandırmak için siz de renkli yastıkları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eğer beyaz bir yatak odası dekorasyonu yaptıysanız, favori renklerinizi bu yastıklar ve diğer ev tekstili ürünlerinde kullanabilirsiniz.

Sanatsal bir dokunuş…

Doğaya ve sanata tutkun olanlara ilham olabilecek bir yatak odası dekorasyonu daha… Doğal desenleriyle ahşabın büyük bit ustalıkla kullanıldığı bu tasarımda, etkileyici detaylar dikkati çekiyor. Bunlardan biri de yatak başlığı… Hem rengi hem tasarımı hem de dokusu ile beğeni kazanan yatak başlığı, diğer unsurlar içerisinde yıldız olmayı başarıyor.

Ayer yatak odası takımının kullanıldığı bu dekorasyonda, gardırop da şıklık unsurlarından biri. Sürgülü kapak sistemi tercih edilmiş ve bu modernlik kazandırmış. Bir kapağın boydan boya ayna olması ve ayna üzerinde bulunan geometrik detaylar, farklılık arayanlar için ideal hale gelmesini sağlamış. Rustik dekorasyon yapmak isteyenler için de uygun bir seçim olarak değerlendirilebilir.

Konfor yatak odası seçeneklerini inceleyerek hayal ettiğiniz tasarıma en uygun olan mobilyayı seçebilir, bu konuda tercihlerinizi ve deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.