Yaşam yoğunluğu içerisinde size zaman kazandıracak ve işinizi kolaylaştıracak çözümlerden biri de bazalar. Evinizde kullandığınız sandıklı baza seçenekleri sayesinde özlediğiniz düzenli ortamı yaratırken, şık bir görünümün oluşmasına da izin verebilirsiniz. Kalabalık ve karmaşık görüntünün ortadan kaldırılması için adeta bir kurtarıcı olan bazalar, sağladıkları konforla yaşam alanlarınızda kullanmaktan keyif aldığınız eşyalar haline gelebilir. Özellikle depolamak istediğiniz çok fazla eşyaya sahipseniz, ‘nereye koyacağınızı bilmediğiniz eşyalar için biçilmiş kaftan’ olan baza modelleri kusursuz bir alternatif olabilir.

Beklentilerinize Uygun Baza Modelleri

Hemen her ev eşyasında olduğu gibi baza modellerinde de beklentilere göre seçim yapmak gerekiyor. Tek tip bir bazadan söz edemeyeceğimiz için, kullanım amacınıza göre farklı baza modellerini tercih edebilirsiniz. Farklı ebatlarda baza seçenekleri sayesinde, kullanacağınız ortamın boyutuna göre uygun seçimleri yapmak da elinizde! Eğer küçük metrekareli bir alanda kullanılacaksa, bu alan için büyük ölçülere sahip bir baza satın almak çok da mantıklı olmayacaktır. Rahatça hareket edebileceğiniz özgür alanın kalmasına engel olan baza modelleri, eşyalarınızın hepsini depolamanıza izin verse de kullanım alanında konfor sağlamayabilir.

Bazalar sandıklı baza ve çekmeceli baza olarak farklı modellerde karşınıza çıkabilir. İhtiyacınıza göre hangisi sizin için daha kullanışlı olacaksa onu tercih etmeniz daha akıllıca olacaktır. Eğer depolamanız gereken ‘ıvır zıvır’ niteliğinde çok eşyaya sahipseniz, sandıklı bazalar sizin için daha kullanışlı olabilir. Bu konuda seçim yaparken kullanım alanında göre hareket etmeyi de unutmamalısınız. Örneğin çatı katında bir odada kullanılacaksa, sandıklı baza çok da iyi bir seçim olmayabilir. Bu baza tipinde yukarı doğru açılış söz konusu olduğu için tavanın yüksekliği çatı katında buna izin vermeyebilir. Dolayısıyla böyle bir durumda çekmeceli baza seçiminde bulunmanız daha doğru olacaktır. Bu kez de dikkat etmeniz gereken nokta, baza çekmecelerinin tam olarak açılabilmesi için yanında yeterince boş alanın bulunup bulunmadığıdır.

Sandıklı Baza Kullanım Avantajları

Florka Yatak

Başta da söylediğimiz gibi nereye koyacağınızı bilemediğiniz eşyaları düzenli bir şekilde depolamak istiyorsanız, en iyi çözüm sandıklı baza olacaktır. Baza modelleri içerisinde en kullanışlısı olma niteliğine sahip olan bu bazalar, çok sayıda bölme ile ayrılmadığı için oldukça geniş bir depolama alanı sunar. Özellikle kullanmadığınız eşyalarınızı, yorgan ve yastıklarınızı depolamak için ideal bir alanın oluşması mümkün olur. İçerisinde tozdan ya da kirden koruma amaçlı herhangi bir şey kullanmaya gerek kalmadan, bazada birçok eşyanıza yer bulabilirsiniz. Yatak odanızda karmaşık bir görünüme neden olan her şeyi, kolaylıkla ve hızlı bir şekilde depolamanıza izin veren bu bazalar, çocuk ve genç odaları için de kurtarıcıdır.

Sandıklı baza seçeneklerinin temizliği de oldukça basittir. Çoğunlukla ikili bölmelere sahip oldukları için detaylar söz konusu olmadığından rahatça temizlenebilir. İçerisinde toz girmesi ihtimali de düşük olduğu için sık sık temizleme gereği de duyulmayacaktır. Bu bazaları avantajlı kılan bir diğer özelliği de güvenli olmasıdır. Emniyet sistemi olmayan baza seçenekleri yukarı doğru açıldığında biri tarafından tutulması gerekir. Akıllı emniyet sistemi olduğunda ise kontrollü bir şekilde açılırken, ani kapanma durumları da söz konusu olmaz. Emniyeti aktif edildikten sonra rahatça sandık içerisindeki işlemlerinizi halledebilirsiniz. Bu özellikle temizliği ve içerisine eşyaların yerleştirilmesi sırasında işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

Siz işlerinizle ilgilenirken çocuğunuzun da orada bulunması ihtimali düşünüldüğünde, oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumun önlenmesi adına, bazada emniyet sistemi kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Konfor kalitesiyle üretilen sandıklı bazalar web sitemizde yer alıyor. İnceleyerek nitelikleri ve fiyatları hakkında fikir sahibi olabileceğinizi unutmayın! Kaliteli malzemelerle üretilen kontörlü ve kullanışlı Konfor baza modelleri, yaşamınızı kolaylaştırırken şık bir ortam oluşmasına da yardımcı olacaktır.

Sandıklı baza modellerinin bir diğer avantajı da dekorasyon trendleri arasında yer alıyor olması. Eğer ev dekorasyonuna dair trendleri takip ediyorsanız, sandıklı baza kullanımının giderek popüler hale geldiğini görebilirsiniz. Birbirinden farklı renklerde ve şık tasarımlarda sunulan sandıklı bazalar, kullanılan alanlarda şık ve modern bir görünüm oluşturur. Tabi ki baza başlıkları ile tamamlandığında çok daha etkileyici bir oluşacaktır. Tabi ki kullanım rahatlığı ve estetiklik açısından bazaya uygun bir başlığın seçilmesi gerekir.

Baza Alırken Nelere Dikkat Etmeli? 

Pegal Metal Baza
İyi bir mekanizma…

Şehir hayatında işinizi kolaylaştırmak için baza kullanmaya karar verdiyseniz, satın alırken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri mekanizması olmalıdır. İyi bir mekanizmaya sahip olduğunda çok daha konforlu ve uzun ömürlü hale gelir. Özellikle sık sık kapatıp açacağınızı düşünüyorsanız, mekanizmada kalitesinden emin olduğunuz bir sandıklı baza tercih etmenizi öneririz. Mekanizmanın yeterince iyi olup olmadığını anlama konusunda ise önerimiz teknik bilgileri araştırmaktan öte, güvenilir bir markanın ürününü satın almayı tercih etmeniz olacak.

Taşıyıcı alanda kullanılan malzeme…

Baza satın alma sebebiniz diğer herkes gibi eşyalarınızı depolamaksa, taşıyıcı alanın kalitesine dikkat etmeniz gerekir. İnce bir sunta malzemenin kullanıldığı taşıyıcı tabanlarda zaman içerisinde bozulma ve kırılmalar meydana gelir. Bu da sandıklı baza modelinin kullanışlı halini yitirmesine neden olur. Eğer içerisinde ağır eşyalar da yer verecekseniz, taşıyıcı tabanın bu eşyalar için uygun olup olmadığından emin olmalısınız. Ayrıca satıcıdan baza garantisinin tabanda oluşacak hasar için de geçerli olduğunu teyit ettirmenizde fayda var.

Güvenlik stoperi…

Başta da söylediğimiz gibi baza modelleri söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan biri de stoper bulunmasıdır. Kullanım esnasında güvenlik stoperinin ne kadar hayat kurtarıcı bir parça olduğunu göreceksiniz.

Yatağa uygunluğu…

Eğer kullanmakta olduğunuz yatağı yeni bazayla kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız, ölçülerinin yatağınıza uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bazadan küçük ya da büyük olan yataklar, kullanım esnasında çok problem yaratacağı gibi, şıklığı da gölgeler. Kullanmak istediğiniz ev tekstili ürünlerinde bile sorun yaşamanıza neden olan ölçü uyumsuzluğu, can sıkıcı bir soruna dönüşebilir. Bu nedenle sandıklı baza alırken yatağınıza olan uygunluğuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca, Sağlıklı ve Kaliteli Bir Uyku için: Konfor Yatak! Başlıklı yazımızı okuyarak yatak seçimi hakkında da fikir edinebilirsiniz.

Daha kullanışlı…

Eğer çift kişilik baza almayı düşünüyorsanız, bu durumda dikkat etmeniz gereken şey yan yana iki bölmeli sandığının olmasıdır. Tek sandıklı modeller kullanışlı olmadığı gibi, uzun ömürlü kullanım da söz konusu olamayabilir. Yan yana tekli iki bazanın birleşimi gibi tasarlanan sandıklı bazalar uzun süre konforlu bir şekilde kullanılabilir. Üstelik eşyalarınızı depolarken de daha kullanışlı olacaktır.

Pegal Metal Baza İçi
Garanti süresi…

Baza modelleri için dikkat gerektiren bir diğer unsur da garanti süresidir. Sadece satın aşaması değil, sonraki süreç de önemli olduğu için garanti süresi uzun olan seçenekleri tercih etmelisiniz. Kaliteli bir markayı tercih ettiğinizde garanti süresi de daha uzun olacaktır. Ayrıca bu süreçte sağlayacağı destek de memnun edici düzeyde olur.

Daha düzenli ve kullanışlı bir ortam yaratmak için sandıklı baza kullanmayı tercih ediyorsanız, Konfor Yatak sitemizi ziyaret edebilir, yatak ve baza modelleri hakkında fikir edinebilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin!