Salonlarımız, genellikle yuvamızın en özenli, en süslü yeridir. Misafirlerinizi ağırladığınız, ailenizle ve dostlarınızla hoş vakit geçirdiğiniz bu alanları düzenlerken farklı salon dekorasyon fikirleri edinmek isteyebilirsiniz. Kısa bir araştırma yaparak tarzınızı daha iyi yansıtabileceğiniz dekorasyon stilleri hakkında bilgi almanız mümkün olabilir. Farklı dekorasyon tarzları arasından kendinize uygun olanı bulmak, uyumlu aksesuarlarla tamamlamak biraz zamanınızı alacaktır. Tabi ki araştırma sürecinizde yazılarımızla size yardımcı olmak için yanınızdayız.

Hepimiz tarzımızı yansıtırken misafirlerimizin de beğenisini kazanmak isteriz. Bunun için salonumuzu birbirine uygun renklerle, tarzları uyumlu eşyalar ve aksesuarlarla döşemeye dikkat etmemiz gerekiyor. Peki yeni dönemde hangi renkler ve tarzlar ev dekorasyonunda öne çıkıyor, gelin birlikte bakalım:

Dekorasyonda Renklerin Kullanımı

Evimize dekore ederken üzerinde durulacak en önemli konulardan biri de renklerdir. Biliyorsunuz ki renklerin insanlar üzerindeki etkisi çok fazla. Bu nedenle dekorasyona başlamadan önce ana renge karar vermeniz iyi bir fikir olabilir. Ana rengi belirlerken duvar kağıtlarından koltuk takımı ve aksesuarlara kadar pek çok unsurda bu renge yer vereceğinizi unutmayın. Eğer koyu bir renk seçimi yaparsanız bu durumda odanızın karanlık olmasına neden olabilirsiniz.

Örneğin salonunuzda sakin, huzur verici ve samimi bir hava oluşturmak istiyorsanız kuşkonmaz yeşilini temel renginiz olarak kullanabilirsiniz. Duvarlarınız, halınız ve berjeriniz kuşkonmaz yeşili olsun. Büyük koltuklarınız da krem, ne dersiniz? Sonbahar da yaklaşırken şöyle açık kahverengi kırlentleriniz de koltuklarınızda yerlerini alsın. Yer döşemesinde de seçiminizi doğal ahşap desenlerine sahip açık renkli parkelerden yana yapın. Küçük dekoratif fenerler, salondaki renklerin hakim olduğu orta boyda bir tablo, her mevsime uyum sağlayabilen bir saksı çiçeği… Ve tabi ki sade krem perdeleriniz. Gözünüzde canlandırdığınızda bile içiniz ferahladı değil mi?

Sakinlikten daha çok canlı ve gösterişli bir hava yaratmak istiyorsanız bu kez renginiz mor olmalı. Zenginliği ve asaleti çağrıştırırken ilham veren, konsantrasyonunuzu toplamanıza yardım eden mor renkle beraber, grinin açık tatlı tonlarını ve beyaz tonlarını kullanabilirsiniz. Örneğin televizyonunuzu konumlandırdığınız duvarınız, küçük kırlentleriniz ve küçük dekorasyon objeleriniz mor renk olsun. Marlon New Koltuk Takımı gibi bir takımı seçerseniz kırlentlerinizde de mor veya gri tonlarında yer verebilirsiniz. Ve salonunuzu daha geniş gösterecek gümüş çerçeveli orta boy bir ayna kusursuz bir tamamlayıcı olabilir.

Avila Koltuk Takımı

Salon Dekorasyonunuzla Kişiliğinizi Yansıtın

Evlerinizin en çok ziyaretçi gören yerleri olan salonlarınızı dekore ederken tabi ki tarzınızı yansıtmak isteyeceksiniz. Dekorasyonunuzu yaparken hem kullanışlı hem sağlam hem de tarzınıza uygun öğeler seçmeniz gerekecek. Örneğin daha modern bir dekorasyon yapacaksanız düz ve sade mobilyalar seçmelisiniz. Fazla aksesuar ve koyu renklerden kaçınmanız da doğru olacaktır. Bu stili yukarıda anlattığımız kuşkonmaz yeşili dekorasyonla birleştirerek daha sakin bir salona sahip olabilirsiniz. Salonlar; daha çok misafirlerin ağırlandığı alanlar olduğundan dikkat dağıtacak, sohbetleri aksatacak, göz yoracak objelerin olmaması gerekiyor. Salonum modern dizaynıyla görenleri kendisine aşık etmeli diyorsanız, daha kapsamlı modern salon dekorasyon fikirleri için 10 Adımda Modern Ev Döşeme adlı yazımını okumanızı tavsiye ediyoruz.

Eğer hayallerinizde gösterişli, hayranlık uyandıran bir salon varsa avangarde mobilyalara göz atabilirsiniz. Son zamanlarda fazlaca rağbet gören, klasik dekorasyonu da kapsayan bu stilin de olmazsa olmazları var. Kapitone dikişli döşemeler, altın veya gümüş rengi objeler, taşlı büyük avizeler, saçaklı perdeler ve kırlentler… Bu harika mobilyalar ve aksesuarlar arasında emin olun kendinizi saraylarda gibi hissedeceksiniz.

Asprey New Köşe Takımı

Modern dekorasyon yapsam klasikte gözüm kalacak diyorsanız eklektik tarz galiba sizin gibi düşünen kişiler tarafından ortaya çıkarılmış olabilir. Eklektik tarzda uyumsuz parçalarla kimsede olmayan, hayranlık uyandıran bir görüntü yakalamak mümkün. Tabi ki bunu yaparken renk uyumuna, eşyaların boyutlarının birbirine uyumuna, duvar ve yer döşemesinin düz ve aynı renkte olmasına özen göstermelisiniz. Modern bir köşe takımıyla beraber klasik kapitone dikişli bir berjer kullanma fikrini düşünmelisiniz. Ortaya da üzeri cam, metal ayaklı bir sehpa yerleştirebilirsiniz. Küçük kristal bir avize ve renkli farklı desenlerde kırlentler… Bunun gibi aksesuarlarınızı istediğiniz sayıda ve istediğiniz desende kullanabilirsiniz.

Bu ana tarzlar etrafında gelişen diğer salon dekorasyonu fikirleri arasından size en uygun olanını tercih edip, bu tarzların gerektirdiği şekilde renk ve obje uyumlarıyla salonlarınızı göz kamaştırıcı hale getirebilirsiniz.