Bugün çevrenizdekilere akıllarına gelen ilk ressamı sorsanız, Starry Night (1889) ile ünlü olan Hollandalı sanatçı Vincent Van Gogh’un adını verecektir. Starry Night, yani Türkçe karşılığı ile Yıldızlı Gece, neredeyse dünyanın en iyi bilinen ve renkleriyle hayranlık uyandıran tablosudur. Mavi, yeşil, sarı ve kahverenginin en güzel tonlarını içinde barındıran bu tablo, ev dekorasyonu nasıl yapılır diyenlere de ilham verebiliyor.

“Bu sabah güneş doğmadan uzun bir süre önce pencereden köyümü izledim, gökyüzünde sabah yıldızından başka hiçbir şey kalmadı, ki bu çok büyük görünüyordu.” Van Gogh, kardeşi Theo’ya yazdığı mektubunda Yıldızlı Gece’ye ilham olan görüntüyü böyle anlatıyor. Bu ilhamdan yola çıkarak Yıldızlı Gece renklerini kullanarak ev dekorasyonu nasıl yapılır gelin birlikte bakalım:

Yıldızlı Gece’nin renklere yakından bakalım:

Van Gogh’un köyünü resmettiği Yıldızlı Gece’de köyün genel olarak koyu renklerle boyandığını görüyoruz. Bu nedenle dekorasyonda ana renklerden birini lacivert ya da koyu mavi olarak belirleyebiliriz. Ancak rahatlık hissi veren yıldızların parlaklığı da gözden kaçmıyor. Bu parlaklığı hissettirmek için koyu ve açık sarı tonları kullanılmış. Öyleyse ikinci rengimiz için rahatlıkla sarı diyebiliriz. Ağaçların kahverengi ve koyu yeşille belirginleştirilmesi, aksesuarlarda yeşil detaylara yer verebileceğimiz düşüncesini akıllara getiriyor. Son olarak köydeki huzuru temsil eden yıldız aydınlığı da beyaza yakın kremle sağlanmış. Tablodaki krem detayları perdeler, zemin döşemeleri ve halılarla karşılayabiliriz.

Van Gogh tabloları gibi ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Strada New Koltuk Takımı

Tablonun renklerine göre salon dekorasyonu yapmak için koltuk takımı modelleri içerisinden koyu mavi bir seçimde bulunabiliriz. Lacivert koltuklarla ev dekorasyonu nasıl yapılır fikri hemen gözünüzü korkutmasın! Renk paletimiz içerisindeki en koyu rengi koltuklarda kullanmak, karanlık bir ortam oluşturmamızın da önüne geçecektir.

Koltuk takımı seçenekleri içerisinde buna en uygun modelin Strada New Koltuk Takımı olduğunu söyleyebiliriz. Mavinin en güzel tonunu yansıtan Strada, yastıklarındaki renk geçişleriyle de Yıldızlı Gece renklerini hatırlatıyor. Krem ya da çok açık sarı duvarların önünde konumlandıracağınız takımın nasıl öne çıkacağını ve şıklığıyla göz dolduracağınız göreceksiniz.

Laurus Yemek Odası

Tablonun kahverengi ve yeşil detaylarını yansıtmak için ise Laurus Yemek Odası tam anlamıyla ideal bir seçenek. Yeşil döşemeli sandalyeleri, doğal ahşap desenleri korunduğu için kahverengi renk geçişlerine sahip mobilyaları ile Laurus, salon dekorasyonu yaparken kullanmaktan keyif alacağınız bir takım olacak. Yemek masası ve konsolundaki işlevsel detayları ile de dikkat çeken takım, çağdaş bir dekorasyona imza atmak isteyenlerin beklentilerine cevap veriyor. Van Gogh’un köyünün ağaçlarını temsil eden fırça darbelerine de uyum sağlıyor.

Sarı tonlarıyla detayları öne çıkarın!

Yıldızlı Gece tablosuna bakar bakmaz baskın renklerden birinin de sarı tonları olduğu anlaşılabiliyor. Ancak sarı renkle ev dekorasyonu nasıl yapılır sorusunu cevaplayabilmek zannedildiği kadar kolay olmuyor. Sarı psikolojik açıdan da her zaman olumlu etki sunan bir renk olmadığı için, büyük mobilyalarda değil küçük detaylarda bu renge yer vermek gerekiyor. Koltuklar üzerine atacağınız küçük bir battaniye, konsol üzerinde konumlandıracağınız sarı porselen objeler ve açık sarı bir lambader dekorasyonu tamamlamak için uygun tercihler olabilir. Eğer çok fazla eşya kalabalığı olacağına dair kaygı duymuyorsanız, tablodaki gibi mavinin açık tonlarının yer aldığı objeleri de kullanabilirsiniz.

Starry Night 1889 yılında yapılmasına rağmen hala en çok benzeri yapılan tablo ve her an her yerde bu benzerler karşımıza çıkabiliyor. Eğer Yıldızlı Gece temalı kusursuz bir ev dekorasyonu nasıl yapılır deneyimlemek istiyorsanız, benzer tablolardan birine sahip olarak salon duvarlarınızda yer verebilirsiniz. Renklerin birbiriyle nasıl bütünleştiğini göreceksiniz.

Ev dekorasyon fikirleri hakkında daha yaratıcı ve uygulanabilir alternatifler görmek için Konfor Blog’u takip etmeye devam edin!