Kişinin toplum içerisinde kendisini özel hissetmenize neden olan bazı unsurlar vardır. Bunlar bazen sahip oldukları, bazen başarıları, bazen de zevkleri olur. Zevkleri söz konusu olduğunda, ev dekorasyonu fikirleri üzerinde de kendisini hissettirebiliyor. Zevkli tercihler yapılarak seçkin parçaların kullanıldığı, özenle tasarlanmış olan bir ev, içerisinde zaman geçirme isteğinizi artırırken, sosyal yaşamda bile öne çıkmanıza neden olur. Burada ‘seçkin’ olarak nitelendirdiğimiz eşyalar elbette dünyanın dört bir yanından getirdiğiniz pahalı ve gösterişli aksesuarlar değil. Zevklerinizi yansıtan, ortama uygun renklere ve desenlere sahip, birinci sınıf malzeme ve kalitenin işçiliğin ürünü olan eşyalar…

Ev dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda genel olarak sunulan şey, şık evlere dair birkaç fotoğraftan ibarettir. Ancak bunun faydalı olabilmesi için sadece göstermek yetmez. Nedenleriyle birlikte yapılan seçimleri aktarmak, önerilerde bulunmak, ilham alınarak farklı tasarımlar yapılmasına yardımcı olmak gerekir. İşte biz de tam olarak bu noktada devreye giriyor ve ev dekorasyonu konusunda seçkin seçimler yapabilmeniz için dikkat etmeniz gereken noktaları sizin için araştırıyoruz. Paylaşacağımız bilgiler ışığında siz de yaşam alanlarınızda farklı stilleri deneyebilir, daha şık bir ortam oluşturma şansına sahip olabilirsiniz.

Daha iyi bir bilgi verebilmek için ev dekorasyonu fikirlerini şu başlıklar altında inceleyeceğiz:

Hazırsanız başlayalım!

Seçkin Ev Dekorasyonu için Koltuk Takımı Seçimi

Koltuk takımı ev dekorasyonu konusunda en önemli detaylardan biri. Salona girer girmez göze çarpan ve etkileyici görünmesine büyük ölçüde etki eden koltuk takımları, doğru seçimler yapıldığında başlı başına bir şıklık unsuru olur. Ancak koltuk seçerken dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunuyor. Ölçü olarak salonun geniş ve ferah olduğunu düşünürsek, boyutlara takılmadan hareket edildiğinde, şık seçimler yapılabilir. Merak etmeyin, bu konuda örneklerimiz olacak.

Öncelikle ev dekorasyon fikirleri içerisinde son dönemde en çok dikkatinizi çeken unsurların başında chester koltuklar geliyor olmalı. Seçkin salonların vazgeçilmez parçası haline gelen bu koltuklar, ortama sanatsal bir dokunuş yaptığı için favori seçeneklerimizden biri. Eğer içeri girer girmez kendinizi çok özel hissetmek ve seçkin bir ortam içerisinde olmak istiyorsanız, salon dekorasyonu yaparken chester koltukları değerlendirmeye almalısınız. Kendisine has stili ve tarzıyla dikkat çeken chester koltuklar hayal ettiğiniz ortamı yaratabilmenize yardımcı olacaktır.

Salon dekorasyonu yaparken chester koltukları kullanma konusunda daha çok fikre ve tabi ki ilhama ihtiyacınız varsa, “İddialı Salonları Olmazsa Olmazı Chester Koltuk Takımları” başlıklı yazımızı okumanız faydalı olabilir.

Ev Dekorasyonu için Hangi Renkleri Kullanmalı?

Zanni TV Ünitesi

Seçkin bir ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız, öncelikle açık renkleri kullanma konusunda anlaşmaya varmamız gerekiyor. Beyaz, krem ve bej; seçkin görünüme sahip ortamlar için olmazsa olmazlar. Mor ve zümrüt yeşili de seçkinlik kazandıran renklerden biri. Ancak hem daha modern görünmesi hem de seçkinliğini koruması için açık renkleri tercih etmek gerekir. Bu renkler çok çabuk kirlendikleri ve leke gösterdikleri için kullanması zor olan renklerdir ve temizliğine her zaman özen göstermek gerekir. Ancak bu renkleri seçkin gösteren özelliği de zaten ‘özen’ gerektiriyor olmalarıdır. Silinebilir özellikte kumaş dokusuna sahip olmalarına dikkat edildiği müddetçe, açık renkleri kullanmak problem olmaktan çıkabilir.

Ev dekorasyon fikirleri içerisinde bizim önerimiz koltuk ve perdelerde beyaza ağırlık verirken, yer döşemesi ve halıda griye yakın, kirli beyaz olarak da nitelendirilen renkleri tercih etmeniz. Süt beyaz ve krem birlikte kullanıldığında hiç hoş olmayan bir görüntü oluşur. Bu nedenle beyaz daha çok grilerle harmanlanarak kullanılmalıdır. Krem ağırlıklı bir dekorasyon yapılacaksa, bu durumda çok açık kahvelerle uyum yakalanabilir.

Beyaz ve ahşabın uyumundan yararlanın…

Beyaz ve ahşabın uyumu seçkin bir görünüm yaratmak için mutlaka kullanılması gereken bir unsur. Ev dekorasyonu yaparken doğal ahşap görünümünü koruyan yer döşemelerini kullanmayı tercih ettiğinizde, onu beyaz mobilyalarla harmanlamak çok daha kolay olacaktır. Beyaz koltuk takımları içerisinde, yer döşemesiyle uyumlu ahşap mobilyaları düşünün. Belki döşemelerin üzerinde beyaz yapay bir post kullanmak hoşunuza gidebilir. Bunlar lüks detaylar olduğu için seçkin bir duruş kazandıracaktır.

Her şeyin beyaz olduğu bir ortamda bulunmak rahatsızlık verir. Bu nedenle beyaz ağırlıklı bir tasarım yaparken, ona mutlaka başka bir rengi daha dâhil etmelisiniz. Ahşap tüm doğallığı ile bu konuda iyi bir fikir olacaktır. Ev dekorasyon fikirleri içerisinde bu uyuma sıklıkla değinildiğini siz de göreceksiniz. “Evinizde Beyaz Mobilya ve Ahşabın Muhteşem Uyumunu Keşfedin!” başlıklı yazımız da bu konuda fikir almanıza yardımcı olabilir.

İdeal TV Ünitesi Nasıl Olmalı?

Aslında ideal TV ünitesi şöyledir diye net bir cevap vermek her zaman mümkün olmaz. Bunu tercih ettiğiniz dekorasyon stiline ve ortama göre tarif edebiliriz. Salonunuzda elit bir hava yaratmak istiyorsanız, bu durumda sizin için ideal olan TV ünitesi, gösterişli modeller içerisinde yer alacaktır. Elit mekânlarda dikkatinizi çeken unsurlardan biri de duvarı kaplayan boyutlarda ünitelerdir. Hatta bazen tüm duvarın ahşapla kaplandığı dikkat çeker. TV ünitesi seçerken ev dekorasyonu için uyumlu olmasının yanı sıra, genişliği ile seçkin görünebilecek durumda olmasına dikkat etmek gerekir. Genişliği ve yüksekliği ile alanı doldurabilecek durumda olan televizyon konsolları, doğal ahşap görünümlerini de koruduğunda ortaya oldukça şık bir görüntü çıkabilir.

Oldukça geniş bir salona sahipseniz, ortamın daha dolu ve şık görünmesini sağlayabilmek adına, TV ünitesinde kullanılan ahşap ile bir duvarın daha kaplatılmasını sağlayabilirsiniz. Ya da aynı ahşapla birkaç geniş duvar rafı yaptırmak iyi bir fikir olabilir. Ev dekorasyon fikirleri içerisinde son dönemde duvar rafları da çok sık gündeme geldiği için, bu popüler unsurlardan faydalanmak ortamı çok daha modern ve seçkin gösterecektir.

Nasıl Aydınlatılmalı?

Aydınlatıcılar da son dönemde ev dekorasyonu fikirleri içinde önemli detaylardan biri haline gelmeye başladı. Artık yalnızca ortamla uyumlu bir avize almak yeterli değil. Aydınlatıcılar içerisinden de trend parçaları tercih etmek gerekiyor. Nasıl aydınlatmalı sorusunun cevabına gelince, önceliğimiz alanın genişliğine uygun seçimler yapmak. Geniş bir salonda 3 ayrı avize kullanılabilir. Tabi ki biri yemek masasının üzerinde, sarkık tasarıma sahip avize olmak üzere… Son dönemde ev dekorasyon fikirleri içerisinde gözden kaçmayan detaylardan biri de yemek masası üzerinde konumlandırılan sarkık avizeler oluyor. Genel tasarıma uygun modeller tercih edildiğinde şık bir görünüm sağlanabilir.

Avila Koltuk Takımı

Yatak odasında ise tek avize, ancak 2 abajur ya da 1 lambader kullanılmasını öneriyoruz. Eğer bu alanı daha modern ve seçkin göstermek istiyorsanız, farklı tasarımlarıyla dikkat çeken bir lambader kullanmak iyi bir fikir olabilir. Bakır renginde metal bir lambader, beyaz ağırlıklı yatak odası içerisinde oldukça şık ve zengin duracaktır. Avizede de yine bu renkle tasarlanmış seçenekler tercih edilebilir. Seçkin gösterilecek alan neresi olursa olsun, ışık renginin sarı değil, beyaz olması gerektiği de akıllardan çıkarılmamalıdır.

Siz de seçkin ev dekorasyonu fikirlerinizi siz de önerilerinizi bizlerle paylaşmaya ne dersiniz?